Utorak, 16 Jula, 2024

Danas se u Sarajevu održava Red Bull Showrun, glavni grad BiH očekuje istinski spektakl

Danas se u Sarajevu održava spektakularni događaj Red Bull Showrun koji će na ulice glavnog grada BiH dovesti pobjednički Red Bull Racing bolid, ali i druge zabavne sadržaje za mnogobrojne posjetitelje i gledatelje.

IZVORklix.ba

Glavni dio programa će početi u 14:00 sati, kada će se nizati nastupi najvećih zvijezda showa, a to su istinski “čarobnjak” na motociklu Arunas Gibieža, njemački majstori drifta Red Bull Driftbrothers u svojim moćnim drift automobilima te legendarni britanski F1 vozač David Coulthard, koji će voziti Red Bull Racingov F1 bolid RB7.

Očekuje se dolazak velikog broja ljubitelja adrenalina za koje Red Bull sprema bogat program i iznenađenja.

Centar zbivanja u nedjelju 9. juna bit će dionica između Zemaljskog muzeja BiH/Mašinske škole i Marijinog Dvora.

Kada se otvaraju kapije i kako prići stazi

Kapije dobro poznate lokacije održavanja događaja Red Bull Showrun bit će otvorene u 11:00 sati i svi su dobrodošli, te mogu posmatrati ovaj spektakl potpuno besplatno.

Ulaz za goste osiguran je na 11 lokacija iz pravca Pofalića, Skenderije, Vrbanje, Vilsonovog šetališta i ulice Franca Lehara. U zonu održavanja je zabranjen unos pirotehničkih sredstava, staklenih predmeta, limenki, PET ambalaže te drugih predmeta koji mogu biti opasni po posjetitelje.

Dolazak na Red Bull Showrun

Zbog velikog broja posjetitelja i izmijenjenog režima saobraćaja, svima koji dolaze savjetuje se upotreba gradskog i alternativnog prevoza, te korištenje parking prostora koji nisu u užoj zoni održavanja događaja.

Na dan održavanja, tramvajski saobraćaj odvijat će se do Čengić Vile, a dodatno će biti pojačan trolejbuski i autobuski saobraćaj.

Izmijenjen režim saobraćaja 9. juna

U manjem broju sarajevskih ulica doći će do obustave saobraćaja, u periodu od 00:00 do 20:00 sati, a svi građani će biti preusmjereni na alternativne pravce. Saobraćaj će biti obustavljen u dijelu ulice Maršala Tita od raskrsnice Hiseta i Alipašina do raskrsnice ulica Maršala Tita i Vrbanja, te u dijelu ulice Zmaja od Bosne uključujući bočne ulice u užoj zoni održavanja događaja.

Za one koji danas nisu u u prilici boraviti u Sarajevu, osiguran je TV prijenos na Sport Klubu.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE