Utorak, 9 Aprila, 2024

Crnogorci odgovorili BiH nakon Mandićevog i Dodikovog skandala u Podgorici

IZVORklix.ba

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore ogradilo se od poteza predsjednika i službi Skupštine Crne Gore povodom dešavanja tokom posjete predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika, saznaje Klix.ba.

Oni su u odgovoru na protestnu notu Ministarstva vanjskih poslova BiH naveli da MVP Crne Gore nije učestvovalo u organizaciji i pratećim protokolarnim aktivnostima vezano za posjetu predsjednika RS-a Milorada Dodika te da su posjetu organizovale službe Skupštine Crne Gore na čelu sa Andrijom Mandićem.

Kako saznajemo, MVP Crne Gore je istaklo da su zvaničnim putem obavijestili Skupštinu Crne Gore o propustu jer nisu istakli zastavu države BiH pored entitetske RS-a.

Također su naveli da Vlada Crne Gore podržava cjelovitost, suverentitet i teritorijalni integritet BiH kao i sva državna obilježja i historijski kontinuitet u nadi da ovaj događaj neće utjecati na prijateljske i dobrosusjedske odnose BiH i Crne Gore.

Podsjetit ćemo da je Ministarstvo vanjskih poslova BiH prošle sedmice uputilo protestnu notu Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore jer je predsjednik crnogorske skupštine Andrija Mandić primio Milorada Dodika u službenim prostorijama, a da nisu bila istaknuta obilježja Bosne i Hercegovine već entiteta RS, a zatim iznio skandalozne tvrdnje.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE