Utorak, 9 Aprila, 2024

Četiri dilera sa područja Cazina osuđena na ukupno preko 15 godina zatvora

Dana 16.01.2024.godine Kantonalni sud u Bihaću donio je nepravosnažnu presudu kojom je optužene Zolić Hasida, Šabić Denisa, Antonić Mirelu i Zolić Beganović Elvisu oglasio krivim zbog počinjenja krivičnog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238.stav 2. u sticaju sa krivičnim djelom Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238.stav 1.Krivičnog zakona Federacije BiH te izrekao kaznu zatvora i to : Zolić Hasidu jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 5 (pet) godina i 10 (deset ) mjeseci, Šabić Denisu, Antonić Mireli i Zolić Beganović Mireli jedinstvenu kaznu zatvora od 3 (tri) godine i 10 (deset) mjeseci.

Optuženim se stavlja na teret da su u periodu od 18.06.2019.-31.07.2019.godine u Cazinu djelujući kao organizirana grupa na čijem je čelu bio Zolić Hasid radi sticanja protivpravne imovinske koristi neovlašteno prizvodili, prerađivali i prodavali opojnu drogu ecstasy,cannabis sativu i kokain čime su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. i 2. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Na osnovu člana 57.Krivičnog zakona Federacije BiH optuženim se u izrečenu kaznu zatvora uračunava vrijeme provedeno u pritvoru.

Protiv ove presude dozvoljena je žalba Vrhovnom sudu Federacije BiH u roku od 15 dana od dana dostavljanja presude.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE