Utorak, 9 Aprila, 2024

Bosanska tuga u SAD-u: Umro sin, za njim i otac – porijeklom iz Krajine

Velika tragedija snašla je porodicu Konjević iz Crown Pointa, u američkoj državi Indiana. U samo dva dana, 17 i 18. marta, preminuli su prvo Nenad Konjević, star 39 godina, a dan poslije i njegov otac Petar Miloš Konjević. Uzrok obje smrti, prema prvim informacijama, je srčani udar.

Kako se saznaje, otac Petar je teško podnio smrt jedinog sina. Veče poslije Nenadove smrti, njemu je pozlilo i njegovo srce nije izdržalo, a ljekarima je ostalo samo da konstatuju smrt. Dvije šokantne vijesti u samo dva dana dotukle su ostale članove porodice.

Iza Nenada je ostao njegov sin Stefan, a u velikoj žalosti su brižna majka i supruga Nada Konjević, sestra i kćerka Marija i brojna porodica, kumovi, prijatelji, članovi porodice i kumovi, piše SB.

Prema riječima prijatelja koji su ih poznavali, Nenad i Petar su bili dobri, vrijedni i pošteni ljudi, voljeni i cijenjeni u sjevernoistočnoj Indijani. Konjevići su inače porijeklom iz Krajine.

“Tuga kao nebo velika… Svi znamo koliko je ljubavi i posvećenosti Petar dao djeci i unucima i koliko je srce bio za porodicu, prijatelje, crkvu. Nenad je bio mlad, pun života za svog jedinca sina. Tužna su ostala srca majke i supruge Nade Konjević, kao i sestre, kćerke Marije…kao i svih nas koji smo zatečeni bolom, šokom, tragedijom“, napisala je porodična prijateljica Gordana Vasilić na Facebook.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE