Petak, 12 Aprila, 2024

Bokseru Miljanu Vidoviću Hofmanu 10 mjeseci zatvora: Šamarao konobara u restoranu pa tvrdio da je sve bila šala

Vidović je istakao da je objavljeni snimak isječen, te da prikazuje samo ono što njemu ne odgovara i što mu ne ide u prilog.

IZVORavaz.ba

Miljanu Vidoviću Hofmanu danas je u Osnovnom sudu u Rumi izrečena kazna zatvora u trajanju od 10 mjeseci zbog sumnje da je počinio krivično djelo zlostavljanje i mučenje što je osumnjičeni opovrgao i u svojoj odbrani rekao da nije kriv.

Miljanu Vidoviću Hofmanu se sudi zbog sumnje da je maltretirao i šamarao konobara jednog restorana u Irigu a na snimku tog incidenta koji se pojavio na društvenim mrežama vidi se kako se osumnjičeni oštećenom unosi u lice i obraća mu se neprijatnim tonom, a u jednom trenutku ga grize za obraz i hvata ga za lice dok su okruženi Vidovićevim drugarima.

Saslušani svjedoci
Prije izricanja presude saslušani su svjedoci i oštećeni i oni su, kako je ranije pisao “Blic”, ponovili da je sve bila šala i da je snimak dogovoren ali i da je isječen i da nije cijeli pušten.

– Ovo je jedna neslana šala zbog koje četiri mjeseca nisam sa porodicom. Oštećenog poznajem iz restorana, bio sam tamo tog dana. Prethodno smo se dogovorili da snimimo skeč. Sve je to bila gluma. Ništa nije bilo stvarno.

Ni jednom ga nisam udario, pipnuo sam ga samo za potrebe snimka, ali ga nisam ugrozio. Imao sam i prethodne slične skečeve na društvenim mrežama. Snimak nije napravljen mojim telefonom, ja ga nisam stavio na mreže i ne znam ko ga je stavio – rekao je Vidović na prvom ročištu u svojoj odbrani.

Sutkinja je u svom obrazloženju izjavila da smatra da je Vidović kriv i odredila mu je desetomjesečnu kaznu zatvora u šta će mu biti uračunato i vrijeme provedeno u pritvoru. Međutim, nije prihvatila prijedlog odbrane okrivljenog da se njihov klijent do donošenja drugostepene presude pusti na slobodu tako da je Vidović zadržan u pritvoru o kojem će se naknadno odlučivati.

Vidović je istakao da je objavljeni snimak isječen, te da prikazuje samo ono što njemu ne odgovara i što mu ne ide u prilog.

Podignuta optužnica
– Ovaj snimak što je objavljen prikazuje samo ono što meni ne odgovara, nema onog što je bilo prije i poslije toga. Oštećenog ni jednom radnjom na snimku nisam ugrozio – naglasio je Vidović.

Podsjetimo, Vidović je uhapšen u jednom poznatom tržnom centru u Beogradu zajedno sa svojim bratom Ljubanom i to nakon što su društvenim mrežama počeli da kruže uznemirujući video snimci.

Tim povodom Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu sprovelo je istragu protiv braće Hofman, inače poznatih boksera, a optužnica je podignuta samo protiv Miljana dok se od krivičnog gonjena njegovog brata odustalo.

Podsjetimo, dvojica muškaraca koje su, kako se sumnja, maltretirali Ljuban i Milan Vidović Hofman, saslušana su u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, gdje su tvrdili da nisu maltretirani, već da je sve bila samo šala. Oni su dali iskaz pred petoricom advokata odbrane braće Hofman, a ispričali su kako je sve bila šala.

Za sada nije poznato da li je na ovakve iskaze neko utjecao, imajući u vidu, kako nezvanično saznaje Blic od izvora iz policije, tokom njihovog davanja izjave u policiji bilo riječi da je osoba bliska ozloglašenoj braći utjecala na njih i ono šta će reći u policiji.

Ljuban i Miljan Hofman su uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivična djela nasilničko ponašanje i zlostavljanje i mučenje. Osumnjičeni se dovode u vezu sa objavljenim snimcima na društvenim mrežama uznemirujuće sadržine, u kojima se vide nasilje i prijetnje.

U jednom od posljednjih takvih snimaka, vidi se kako Miljan Vidojević šamara konobara i udara ga u stomak u društvu još dva muškarca. Navodno, snimak je nastao u jednom restoranu na Fruškoj Gori.

Danima kružili snimci maltretiranja
Danima na društvenim mrežama kružilo je više video snimaka na kojima se vidi grupa momaka koju predvodi Ljuban Vidović Hofman , kako dolaze u više kafića u Modriči gdje maltretiraju konobare i jednog od vlasnika kafića.

Oni na snimcima upućuju veoma ozbiljne pretnje, tvrde da reketiraju pola Beograda i traže izvjesnu osobu koju nazivaju “Crv” i “Crvić”. Sve to snimaju i objavljuju na društvenim mrežama.

Prema saznanjima Srpskainfo, oni su u Modriču došli kako bi uputili prijetnje osobi koja je u sukobu s Aleksandrom Jovanovićem Tupešom iz Modriče. Tupeša je inače kriminalac iz Modriče kojeg policija traži zbog više teških krivičnih djela, a koji se navodno trenutno krije na području Beograda.

Odrekao ih se otac
Miodrag Vidović, poznat kao Miško Hofman je 2019. gostovao na jednoj televiziji, gdje je pričao o svojim sinovima, kojih se prije toga odrekao i preko novina.

– U sukob sa sinovima došao sam zato što sam vidio da su se uhvatili lošeg društva. Ja nemam nikad izgovor, uvijek priznajem. Oni su foliranti, ja sam ih učio da se bave naukom, sportom i muzikom. Oni su završili paralelno i muzičku školu, strašno su svirali violinu, Miljan je imao i koncerte. Oni su mene slušali sve dok su bili sa mnom, do 20. godine – kazao je, između ostalog, Miodrag.

Rekao je da je istina je da su oteli čovjeka, a ovo je dio pisma kojim se otac odrekao braće Hofman.

– Oni su na potjernici, oni nemaju empatiju, puni su sebe, Miljan posebno. On se tukao sa mnom, on ima krivičnih djela. Ljuban i još neki dečko iz Loznice su kidnapovali jednog prevaranta, koji je bio moj insajder i koji ih je pratio, odveli su ga u moju vikendicu na Drinu i valjda su ga maltretirali, moj drug kaže ja sam čuo jauke, oni su ga izgleda malo pritegli. Moji sinovi su kukavice – objasnio je tada Miodrag Vidović, otac braće Hofman.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE