Utorak, 14 Maja, 2024

Bivša djevojka Dženana Memića: Alisi Mutap upućen poziv da ide u zatvor

Mora na izdržavanje kazne u Tuzlu, osuđena na dvije i po godine

Alisi Ramić, rođenoj Mutap, pravosnažno osuđenoj u predmetu “Dženan Memić” na dvije i po godine zatvora, Sud BiH uputio je akt za izdržavanje kazne zatvora.

Ona je pravosnažno osuđena prije mjesec za davanje lažnog iskaza koji se odnosi na okolnosti stradanja njenog tadašnjeg momka Dženana Memića, koji je stradao 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži. Ova informacija zvanično nam je potvrđena iz Suda.

– U vezi s Vašim upitom, obavještavamo Vas da je Sud osuđenoj Alisi Ramić uručio uputni akt kojim se osuđena upućuje na izdržavanje kazne zatvora – rečeno nam je. Nije precizirano kada se mora javiti tačno ili da li je to do sada uradila.

Mutap mora na izdržavanje kazne u Tuzlu, ali je očigledno da u ovoj ustanovi, gdje postoji Odjel za žene, ranije nije bilo dovoljno kapaciteta, pa je tek nedavno dobila uputni akt.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE