Četvrtak, 11 Aprila, 2024

Bila je najljepša hrvatska glumica, a život je izgubila sa samo 32 godine u stravičnoj nesreći

IZVORklix.ba

Jedna od najljepših i najpopularnijih hrvatskih glumica danas bi proslavila 43. rođendan. Nažalost, njen je život naglo prekinut 23. oktobra 2013. godine u teškoj saobraćajnoj nesreći.

Tamnokosa Šibenčanka krajem 2000-ih bila je najpoznatije lice s hrvatskih naslovnica. Osvajala je ljepotom i karizmom, a njezin privatni život intrigirao je javnost.

Glumica se tog kobnog dana prije 11 godina s kolegom Stojanom Matavuljem vraćala iz Beograda, a putem su stali kod prijatelja u Iloku. Ujutro su krenuli prema Zagrebu. Na autocesti A3 kod Velike Kopanice, sto metara prije ulaska na Slavoniku, Matavulj, koji je upravljao Nissanom, udario je u stražnji dio VW Pola. Od siline udarca Dolores Lambaša je ispala iz automobila te je s teškim ozljedama prevezena u bolnicu “Dr. Josip Benčević”.

Tamo su se liječnici borili za život lijepe glumice, no u tome, nažalost, nisu uspjeli. Dolores je preminula oko 14 sati. Imala je samo 32 godine.

Dolores Lambaša rođena je u Šibeniku 29. marta 1981. godine. Mnogi gledatelji glumicu pamte po ulogama u serijama kao što su “Dobre namjere”, “Ruža vjetrova”, “Najbolje godine” i “Zakon ljubavi”.

Tu su i filmske uloge, a glumica je kao svoj najdraži film isticala “Vjerujem u anđele” Nikše Sviličića. Za taj film je dobila brojne pohvale i od kritičara, a film je nagrađen sa sedam nagrada publike diljem svijeta.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE