Srijeda, 15 Maja, 2024

Bihać: Centralno obilježavanje Dana šehida

Odlukom Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini drugi dan Ramazanskoga bajrama u našoj zemlji obilježava se kao Dan šehida. Tom prilikom mezarja i spomen-obilježja posjećuju članovi porodica poginulih patriota i branilaca a učenjem sure Jasin i Fatihom odaju počast njihovim žrtvama koje su dali u odbrani domovine.
Na gradskom mezarju Humci u Bihaću je centralno obilježavanje Dana šehida kojem prisustvuju brojni vjernici, predstavnici Islamske zajednice u BIH, kantonalnih i gradskih vlasti.

Na mezarju i spomen obilježju Humci u Bihaću, imami MIZ Bihać proučili su suru Jasin, nakon koje se bihaćki muftija Mehmed ef. Kudić obratio prisutnima. Polaganjem cvijeća i molItvom odana je počast svim borcima Armije R BIH. U sjećanju na njih i njihove živote i danas se trebamo ujediniti i okupiti kako bi gradili još snažniju BIH.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE