Ponedjeljak, 15 Jula, 2024

Barbarez na prvom okupljanju: Pokušat ćemo vratiti ugled i ponos reprezentacije

Reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se na Ilidži kako bi započela pripreme za nadolazeće prijateljske utakmice protiv Engleske i Italije.

Novi selektor, Sergej Barbarez, istakao je ciljeve Zmajeva za ove susrete.

“Već mjesec dana govorim o ovome. Pokušat ćemo vratiti ugled i ponos reprezentacije. Pokušat ćemo povratiti vjeru navijača i žitelja naše države te napuniti stadione. To su naši prioriteti. Naravno, igramo i zbog rezultata. Idemo pokušati nešto ostvariti”, rekao je Barbarez.

Nekadašnji kapiten BiH, sada selektor, dotakao se i situacije sa Seadom Kolašincem, koji neće biti na raspolaganju za ove dvije utakmice.

“Završio je sezonu zbog povrede. Razumijem da ga je trener forsirao u finalu, ali nije se bio ni oporavio. Pridružit će nam se u Italiji, da se upoznamo”, objasnio je Barbarez.

Barbarez je odgovorio i na pitanje o Davidu Vukoviću:

“Principijelno, pričamo samo o igračima koji su tu i pozvani. Za ubuduće ću komentarisati samo igrače koji su ovdje. To je li priča završena ili nije, morate pitati njega. To je njegova odluka i mi je prihvatamo. Što se tiče gostujućih mečeva, ja sam doživio podršku u gostima kada smo igrali sa reprezentacijom, nadam se da će je i ovi momci doživjeti”, zaključio je selektor Zmajeva.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE