Četvrtak, 16 Maja, 2024

Atletski klub Bihać položio još jedan ‘ispit’ u organizaciji polumaratona i utrke na pet kilometara

Zlatni sponzor 3. polumaratona u Bihaću je domaća kompanija Bingo d.o.o. Tuzla.

U Bihaću je danas, u organizaciji Atletskog kluba Bihać, održan Treći Bihaćki polumaraton i utrka na 5 kilometara. Učestvovalo je oko 300 sportista iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i Njemačke, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije. Rus Ivan Bubnov, koji već tri godine živi u Crnoj Gori, pobjednik je ovogodišnjeg polumaratona…

Polumaratonska utrka dužine preko 21 i utrka od pet kilometara trčale su se putanjom iz centra grada uglavnom pored rijeke Une i nazad do Gradskog trga u centru, gdje je bio cilj. U vrijeme održavanja polumaratona bio je zaustavljen saobraćaj.

Treći Bihaćki polumaraton imao je više starosnih kategorija. Kako smo danas mogli zabilježiti, radosna je činjenica da je bilo mnogo mladih učesnika, od kojih je većini ovo prvi put da učestvuju u utrci. Pobjednik polumaratona je Rus Ivan Bubnov, koji već tri godine živi u Crnoj Gori, a koji je uslove i organizaciju ocijenio odličnim.

U prvoj utrci na pet kilomatara najbolji je bio Mlađen Samardžić iz Brčkog, koji je prošlogodišnji pobjednik. Drugo mjesto osvojio je Dragan Narančić iz Otočca, a treće Vladimir Pejčić iz Doboja. I u ženskoj konkurenciji prošlogodišnja pobjednica Naomi Manđeralo iz Livna ponovila je uspjeh, druga je bila Emina Ćehajić-Gradinović iz Bihaća, a treća Lorena Manđeralo, također iz Livna.

Organizatori su za Treći Bihaćki polumaraton osigurali nagradni fond od 3.300 maraka. Osim pobjednika u svima kategorijama, nagrađeni su i najmlađi učesnici.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE