Četvrtak, 18 Jula, 2024

Apel za liječenje Aldina koji je 2016. godine živ spaljen: “Prošao sam pakao u životu, ne može se to opisati riječima”

“Prošao sam pakao u životu, ne može se to opisati riječima” kaže Aldin Jacić iz Zenice koji je živ spaljen i za kojeg je Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel sa humanitarnim brojem 17022. Pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve telekom operatere u BiH.
Više od osam godina on se bori za normalan život. Koliko neprospavanih noći zbog neopisivih bolova je iza njega, to samo on zna.

Za njegovih 39 godina imao je 30 operativnih zahvata. Udruženje Pomozi.ba je 2017. godine pokrenulo prvu akciju pomoći za njegovo liječenje, a onda i 2021. godine.

On se danas mnogo bolje osjeća, samostalno se kreće, jede, što mu je prije nekoliko godina bilo nezamislivo. Posljednje u nizu operacija imao je 2022. godine kada su mu operacijom tretirani nos, ruke, očni kapci, jedno uho, a operacija drugog uha je bila neuspješna.

Za naredne operacije kompletnog lica, nosa, vrata i uha u Istanbulu potrebno mu je 25.000 eura.

Osim poziva na broj 17022, donacije su moguće i putem web platforme www.pomoziba.org ili standardnih žiro računa Udruženja Pomozi.ba.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE