Utorak, 9 Aprila, 2024

Alen Islamović šokirao priznanjem: “Da danas počinjem karijeru, ne bih bio pjevač nego ginekolog”

Nakon više od 40 godina karijere, Alen Islamović će 22. marta održati prvi solistički koncert u Beogradu.

Alen Islamović, jedna od rokenrol ikona bivše Jugoslavije nastupiće 22. marta prvi put u MTS Dvorani u okviru koncerta “Ti si moja eskplozija”.

Pjevač je tom prilikom pričao za Nova.rs i istakao koliko je srećan zbog predstojećeg koncerta.

“Radujem se koncertu, ja volim Beograd sa proljeća, ostao mi je u sjećanju još od kada sam bio u vojsci 1979. i 1980., Beograd je pun ljubavi. Što se tiče samog koncerta, još uvijek slažem repertoar, ima puno pjesama, pa ćemo vidjeti šta će biti. Neću imati goste na koncertu, želim da ja uživam sa svojom publikom”, rekao je Alen i prokomentarisao dešavanja na estradi.

“Danas je sve drugačije, danas svaka kući i stan može da ima svoj studio. Ako nisi pjevač, možeš da postaneš, a to je iskvarilo tu draž, jedini smisao koji je ostao su bendovi i jedini nada su ljudi koji razmišljaju da budu muzičari, bubnjari, klavijaturisti, basisti, harmonikaši i tako dalje, a ne samo kompjuter.”

Islamovića smo pitali kakav put bi izabrao da danas počinje karijeru.

“Ne bih počeo da pjevam. Da imam 20 godina, ne bih, išao bih da završim fakultet da budem ginekolog i doktor. Ja sam inače počeo da studiram ekonomiju u Sarajevu, ali sam zbog karijere odustao, nisam dao ni jedan uspjeh, ali se ne kajem, jer sam napravio nešto drugo.”

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE