Srijeda, 10 Aprila, 2024

Alen Islamović otkrio kako je uspio sačuvati glas, značajnu odluku je donio prije 20 godina

IZVORklix.ba

Alen Islamović je u novom intervjuu, između ostalog, govorio o svojoj bogatoj muzičkoj karijeri te otkrio kako je uspio sačuvati glas.

“Kada se radi ovaj naš posao – muzika, ako nema izazova, rizika, onda se ne zna do koje granice se može doći. Ja sam uvijek htio sebe da ispitam. Ako sam 100 metara trčao 12 sekundi, da onda isto to pokušam uraditi za 11 sekundi. Rokenrol je isto tako uvijek izazov, moraš sebe isprovocirati da uđeš u nešto novo, da vidiš da li možeš u tome da se snalaziš, kao što je folk muzika. Ovo s trubačima u novom Bijelom dugmetu nije to što se meni tako nešto radilo”, između ostalog je rekao za Tanjug.

Dodao je da kada izađe na scenu i zapjeva “Napile se ulice”, “Ako ima Boga”, “A i ti me iznevjeri”, “Đurđevdan”, njegova boja glasa postane “peta dimenzija”.

“Izgleda da sam uspio sačuvati taj svoj glas, bez obzira na to što sam odradio na hiljade koncerata. Taj moj glas sačuvao sam 2004. godine, kada sam prestao da pušim. Rješenje je da se ostave cigarete. Onda sam malo više krenuo da se bavim sportom, kao što je tenis. S prijateljima u Beogradu sam igrao tenis. Za mene teniska borba uvijek ide kao gitara”, ispričao je.

Sport mu mnogo znači i pomaže. Također je naveo da neke njegove kolege trče na Košutnjaku i da je to dobra odluka zato što se za koncerte mora održavati kondicija.

“Koliko će sve to kod mene trajati, ne bih znao. Sve napore sam izdržao. Ja se osjećam dobro, s glasom nemam nikakvih problema. Čak sam se malo i testirao, ‘složim’ i po četiri koncerta zaredom od dva i po sata i nikad nemam poteškoća”, ispričao je.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE