Petak, 12 Jula, 2024

Aktuelno: Danas je obilježavanje 29. godišnjice rušenja helikoptera i pogibije bh. delegacije u Slunju

Helikopter je u noći sa 27. na 28. maj 1995. godine, nedaleko od Slunja, pogođen raketom ispaljenom s položaja vojske tzv. SAO Krajine…

BIHAĆ, 27. maja – U mjestu Kremen kod Slunja, u okviru obilježavanja Dana Unsko-sanskog kantona, danas će biti obilježena i 29. godišnjica pogibije državne delegacije R BiH na čelu s ministrom vanjskih poslova dr. Irfanom Ljubijankićem, koji su iz opkoljenog Bihaćkog okruga, današnjeg USK-a, helikopterom letjeli za Zagreb.

Zajedno sa Ljubijankićem bili su Izet Muhamedagić, zamjenik državnog ministra pravde, Mensur Šabulić, savjetnik u Ambasadi BiH u Zagrebu, Fadil Pekić, pripadnik MUP-a BiH, te članovi strane posade među kojima i Mirsad Dupanović. Helikopter je u noći sa 27. na 28. maj 1995. godine, nedaleko od Slunja, pogođen raketom ispaljenom s položaja vojske tzv. SAO Krajine.

Događaju će prisustvovati delegacija Vlade USK-a, a više informacija donosimo u narednim informativnim sadržajima.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE