Subota, 5 Oktobra, 2024

Golman Hrvatske napustio kamp Vatrenih na Euru, ostvario je transfer karijere

IZVORklix.ba

Golman reprezentacije Hrvatske Nediljko Labrović napustio je sinoć kamp Vatrenih na Evropskom prvenstvu uz saglasnost selektora Zlatka Dalića, a razlog je njegov veliki transfer.

Naime, Labrović je ostvario transfer karijere, pošto ga je Rijeka prodala Augsburgu, pa je 24-godišnji čuvar mreže otišao na potpis ugovora s ovim bundesligašem.

U dogovoru s Dalićem je Labrović propustio trening u utorak navečer, a s Augsburgom je potpisao ugovor na pet godina i pridružio se našem Ermedinu Demirović u ovom klubu.

Prema nezvaničnim informacijama, Rijeci bi trebalo pripasti obeštećenje od 3 miliona eura, a Labrović bi se danas trebao vratiti u kamp Vatrenih.

Labrović je prije tri godine došao na Rujevicu iz Šibenika kao slobodan igrač. U međuvremenu je izrastao u prvog golmana, kapitena i standardnog hrvatskog reprezentativca. Za Rijeku je odigrao 109 utakmica, a na 40 utakmica sačuvao je mrežu netaknutom.

Naravno, u reprezentaciji je Labrović rezerva Dominiku Livakoviću, neprikosnovenoj jedinici Dalićevog tima koji će se na Euru takmičiti u grupi B sa Italijom, Španijom i Albanijom.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE