Srijeda, 18 Septembra, 2024

Epilog cirkusa u Beogradu: Zvezdi dodijeljena titula, krivica se svaljuje na spikera

Sinoćnja druga utakmica finala prvenstva Srbije u košarci između Partizana i Crvene zvezde registrovat će se rezultatom 20:0 za Zvezdu, što znači da je ta ekipa osvojila i drugi bod u finalnoj seriji i njime odbranila naslov.

IZVORklix.ba

Cirkus je počeo u trećoj četvrtini utakmice u Beogradskoj areni kada su sudije označili prekid i naredili da se tribine isprazne, pri rezultatu 57:45 za Partizan.
Razlog su bili predmeti bačeni u teren i uvrede Zvezdinim igračima te čelnicima koje nisu prestajale, a posebno je na meti Grobara bila porodica prvog čovjeka Zvezde Nebojše Čovića.

Nije pomoglo ni što je jedan od vođa navijača preko megafona pokušao smiriti ostale i rekao im da će utakmica biti prekinuta pa su igrači Zvezde i stručni štab napustili parket sa sudijama.

Kad je osiguranje pokušalo isprazniti dvoranu, navijači su počeli skandirati igračima Partizana da ne nastavljaju utakmicu, što se na kraju i dogodilo.

Prvobitno je objavljeno da će se susret nastaviti danas, a onda je uslijedio obrat jer su se sudije i igrači Zvezde vratili na parket i igračima Partizana je javljeno da imaju 15 minuta da se vrate.

Kako se niko od Crno-bijelih nije pojavio, sudije su pričekale da istekne tih 15 minuta i odsvirali su kraj, , a o svemu se oglasio direktor lige Aleksandar Grujin.

“Nema razloga da se sumnja u bilo što. Jedini mjerodavni su prvi sudija i delegat. Sve informacije koje dobijate, dobijate od njih. Ono što je spiker napravio, nemam objašnjenja za to. Pitajte njega. Spiker je na svoju ruku ili uz saglasnost s nekim to objavio, a to se nije smjelo dogoditi jer je išlo na štetu Partizana. Utakmica će se registrovati na temelju delegatskog izvještaja, službenim rezultatom 20:0”, rekao je Grujin.

Partizan se nakon svega oglasio saopćenjem u kojem tvrdi da je bilo rečeno da će se nastavak utakmice odigrati dan kasnije.

“Nakon što je traženo da se dvorana isprazni, ekipa Crno-bijelih je dugo čekala na terenu nastavak, da bi službeni predstavnici KK Partizan od sudija dobili informaciju o prekidu i nastavku meča kroz 24 sata. Tim Partizana se tada povukao u svlačionicu, a igrači su dobili slobodno. Kada su se iznenada sudije i igrači Crvene zvezde pojavili na terenu, nakon više od sat vremena poslije prekida, igrači Partizana su uveliko krenuli svojim kućama”, poručili su.

Ubrzo je, očekivano, reagovala i Zvezda.

“Pokušaj spina, od toga da je spiker saopćio da se utakmica nastavlja u četvrtak, preko zasipanja javnosti gomilom dezinformacija u trenucima kada se znalo da se utakmica mora nastaviti večeras uz pražnjenje tribina, imao je namjeru da se jasna pravila pretvore u Partizanova pravila”, dio je Zvezdinog odgovora.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE