ZVANIČNO: Otkazana brdska trka Krajiška zmija 2020.

“Bolno smo donijeli ovu odluku o otkazivanju Krajiške zmije. Kako mi sa organizacijom utrke idemo nekoliko mjeseci prije, samim tim pravimo i financijske troškove tako da nam ne ide u prilog iščekivanje zadnjeg momenta, da li će biti pogodna situacija za održavanje ili ne i utrošimo značajna sredstva koja valja opravdati bez održane manifestacije, te dosta uloženog vremena ekipe koja radi na samoj pripremi bez naknade”, istakao je Samir Kržalić, direktor kluba i glavni organizator utrke.

“Mnogo toga smo uradili da bi ova utrka bila još bolja, mnogo noviteta se trebalo naći na stazi i oko staze kao zabavu za sve posjetioce. Na svu sreću mnogi napori neće biti uzaludni jer sva poboljšanja što radimo, radimo da možemo iskoristiti i narednih godina stoga iduću utrku u Cazinu ćemo pripremiti kao ni jednu do sada”, dodaje Kržalić.

Organizatori trke u Cazinu se nadaju da ćemo se uskoro vratiti našim normalnom načinu života te obećavaju da će naredne godine u dolini rijeke Une i stazi „Krajiške zmije“ te srednjovjekovnom gradu Ostrošcu napraviti nezaboravan sportsko-automobilistički događaj.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe