Zoran Milanović o slanju helikoptera Ukrajini: ‘To vodi masovnom krvoproliću i produživanju rata’

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović učestvovao je na obilježavanju 30. godišnjice osnivanja Matice hrvatskih sindikata u Zagrebu, nakon čega se obratio javnosti u susjednoj zemlji. Neizbježna tema i ovog puta bila je rat u Ukrajini.

Hrvatski novinari su ga, između ostalog, zamolili da prokomentariše odluku Slovačke da pošalje borbene avione tipa MiG Ukrajini kao vid pomoći toj zemlji u borbi protiv ruskog agresora.

“Okej, njihova odluka, zašto bih ja to komentirao? Pitate me hipotetski, kad bismo mi imali avione, bi li ih trebalo slati? To bi ovisilo o stanju tih zrakoplova. Ja pretpostavljam da se čak ni ova vlada ne bi odlučila za to”, rekao je Milanović.

Hrvatska vlada je, podsjetimo, nedavno krenula u akciju slanja hrvatskih transportnih helikoptera tipa Mi-8 ukrajinskoj vojsci.

“Ovi helikopteri koje su poslali Ukrajini, to je odluka vlade, to vodi masovnom krvoproliću i masovnoj pogibelji i produživanju rata”, rekao je hrvatski predsjednik koji je tako još jednom stao na rusku stranu,

“Ti helikopteri nisu gubitak za HRZ (Hrvatskog ratnog zrakoplovstva), oni nisu perspektivni i ističu im resursi. Oni nam u tom broju ne trebaju. Mi smo imali prevelik broj helikoptera ogromnog kapaciteta za potrebe jedne male države i male vojske. Američki koje nabavljamo su brutalno skupi, na tome se rade nezamislivi profiti”, rekao je Milanović.

“Vlada može šta hoće kad je u pitanju oprema, ali kad su u pitanju kadrovi, onda ne može jer ja sam vrhovni zapovjednik”, podsjetio je Milanović.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe