10.4 C
Bihać
Četvrtak, 5 Oktobra, 2023

“Zmajevi” odradili online trening

IZVORavaz.ba

Kako bi ostali u kontaktu i pokušali biti aktivni i u kućnim uvjetima, kako je najavio “Dnevni avaz”, stručni štab planirao je održavanje online treninga za bh. reprezentativce. Selektor Bajević u poruci upućenoj igračima između ostalog je rekao:

– Ovo što se dešava na svjetskom nivou, nekako nas i zbližava u pokušaju da se što bolje zaštitimo i vodimo računa o primjeni svih mjera koje nam preporučuju medicinski stručnjaci. U doba ograničenog kretanja i napetosti pokušajmo malo da se aktiviramo radeći ono što nam uslovi dopuštaju, na održavanju kondicije i sportskog duha. To će nam biti preduslov za ostvarivanje našeg zajedničkog cilja. Želim da se što prije okupimo i nastavimo rad, a do tada čuvajte svoje i zdravlje drugih.

Kao uvod u videotreninge danas je održan videosastanak s igračima.

– Zaista smo zadovoljni ovim videosastankom. Bila je to prilika da se svi okupimo bar na ovaj način i vidimo, gdje je ko, kako se provodi vrijeme i šta se radi. Želim istaći da je naš zadatak, prije svega, biti servis i voditi brigu o održavanju forme naših igrača, dok se ne steknu uslovi za rad u klubovima ili u reprezentaciji. Planirali smo da održimo tri online treninga sedmično, a igrači imaju mogućnost da rade individualno ili u grupama. Po njihovoj želji možemo organizovati i dodatne treninge, ali zasad je plan da radimo utorkom, četvrtkom i subotom. U situaciji kada su nam svima ograničeni kretanje i aktivnosti, tu smo kompletan stručni štab i NSBiH da vodimo brigu o potrebama naših igrača – rekao kondicioni trener “Zmajeva” Eldin Jelešković.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe