Zmajevi će igrati u Zenici, ali NSBiH neće dozvoliti vrijeđanje igrača

Nogometni savez Bosne i Hercegovine neće odustati od igranja reprezentativnih utakmica na stadionu Bilino polje u Zenici, ali neće dozvoliti vrijeđanje čelnika Saveza, igrača i svih ostalih".

To je potvrdio Adnan Džemidžić, generalni sekretar Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, koji se sa ostalim čelnicima Nogometnog saveza BiH trenutno nalazi u Wroclawu, gdje Zmajeve večeras protiv Poljske očekuje susret četvrtog kola Lige nacija.

“Saradnja sa Gradskom upravom Zenica, koja formalno i pravno još upravlja stadionom Bilino polje, bila je na najnižoj mogućoj razini u dosadašnjem periodu. Zašto je to tako, neka ova uprava da svoj odgovor. Realizacija postojećih zahtjeva od strane Europske nogometne federacije (UEFA) za odigravanje utakmice Lige nacija i baraža na stadionu Bilino polje bila je neophodna i nužna. Nismo imali partnera u ovoj priči, ali smo iskoristili sve svoje resurse kako bismo uspjeli osigurati savršene uslove za nesmetano odigravanje nogometnih utakmica”, kazao nam je Adnan Džemidžić, generalni sekretar NSBiH.

On tvrdi da ovo nije marketinška reklama.

“Nogometni savez BiH je 2004. do danas investirao u stadion Bilino polju oko tri i po miliona maraka. I to su činjenice. Neće Nogometni savez napusti Zenicu i Bilino polje. Naprotiv, igrat će Zmajevi i dalje utakmice na ovom stadionu i u ovome gradu, ali nikada više nećemo dozvoliti da nas omalovažavaju i psuju. Posebno pojedinci koji su bili unformisani na tribinama i koji su konstantno vrijeđali naše igrače. Mi to voiše nećemo dozvoliti”, kazao je Adnan Džemidžić, generalni sekretar NSBiH za Radiosarajevo.ba.

Naš portal došao je u posjed dokumenta u kojem je navedeno koliko je Nogometni savez BiH do sada investirao u stadion Bilino polje u Zenici. Riječ je o novčanom iznosu od 3.385.000 KM.

Prva investicija je i nastala, kako je Džemidžić rekao 2004. godine, kada je uplaćeno 450.000 maraka.

Najveća investicija je nastala prije šest godina, 2014. kada je NSBiH za rekonstrukciju terena dao 2,4 miliona maraka.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe