ZG / Detalji filmskog hapšenja u Areni: Policajci s fantomkama nosili muškarca

Sedam maskiranih specijalaca izveli su u četvrtak popodne muškarca iz Arena centra u Zagrebu.

Hapšenje se dogodilo popodne, dok je u tržnom centru bio veliki broj civila, od kojih su neki snimali događaj. Naročito je zapanjujući bio trenutak kada su maskirani specijalci odnijeli čovjeka niz pokretne stepenice dok mu je glava bila okrenuta ka zemlji.

Kako je Index nezvanično saznao, muškarac je uhapšen zbog iznude. Upao je u policijsku zamku i uhapšen tokom primopredaje obilježenih novčanica.

Zagreb / Filmske scene u Areni: Policajci s fantomkama nosili uhapšenog muškarca
Mario Bencek, komandant policijske interventne jedinice, nije razgovarao sa RTL-om o detaljima ove konkretne akcije, već je objasnio situacije u kojima se takve akcije sprovode.

“Kada možemo da izaberemo situaciju, pokušavamo da izvršimo hapšenje tamo gde ne bismo ugrozili nikoga od građana. Nažalost, ponekad smo prinuđeni da izvršimo hapšenje na mjestu gdje ima više građana”, rekao je i dodao da prioritet nije da se ugrozi bilo ko od građana.

Kaže da su juče bili malo izloženi medijima. Kakvo će biti hapšenje, kaže, odlučuje policajac na terenu.

“Policijski službenik procjenjuje, ako ga neko napadne, logično je da ga se veže. Konkretno, za hapšenje nošenjem situacija je kada osoba odbija da hoda”, kaže Bencek.

Hapšenje u Areni izvršila je Specijalna operativna grupa, a oni su poseban dio interventne policije. Ukupno ih je osam, a oni su zaduženi za najteže i najrizičnije akcije.

Jutarnji piše da hapšenje u zagrebačkom Arena centru nije poseban slučaj, već se radilo na finalizaciji tajne akcije u kojoj je uhapšeno nekoliko ljudi.

Navodno su uhapšene četiri osobe, dvije u Zagrebu, jedna na području Šibenika i jedna na području Osijeka. U Zagrebu je navodno uhapšen 30-godišnjak koji je ranije bio poznat policiji.

Navodna iznuda za koju su osumnjičeni, dogodila se preduzetniku koji živi na području Zadra, u blizini njegove porodične kuće, prije oko nedjelju dana. Preduzetnik je izvjestio da su mu tada, bukvalno na putu, dok je vozio automobil, dva automobila prepriječila put, vozeći ga pored puta. Navodno su od njega tražili 35.000 evra.

Zahtijevana je intervencija specijalne policije jer je muškarac u cijevi imao pištolj sa metkom, spreman za upotrebu, a policija ga je ranije prijavila za pokušaj ubistva vatrenim oružjem, piše Jutarnji list.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe