Žestok odgovor Habibu zbog kritiziranja Makrona stigao iz Rusije: To se u Kur'anu smatra dubokim grijesima. Zar ne?

Poštujem tvoju posvećenost vjeri, imate pravo vjerovati i voljeti koga god želite. Ali, ne mislite li da bi se vaši nedavni komentari upućeni francuskom predsjedniku mogli protumačiti kao poticanje na nasilje nad Makronom? - napisala je Ksenija Sob

IZVORavaz.ba

Nema puno dodirnih tačaka sa sportom ova tema, ali je okupirala i stranice sportskih rubrika, odnosno medija koji ga prate, pišu SN. Habib Nurmagomedov (Khabib), najdominantniji borac u historiji UFC-a, organizacije slobodne borbe, poslao je oštru poruku francuskom predsjedniku Emanuelu Makronu (Emmanuel Macron) nakon što se ovaj osvrnuo na temu islama kao religije.

Podsjetimo, nakon terorističkog napada u Nici, u kojem je francuskom profesoru odrubljena glava, Makron je poručio da islamskom radikalizmu treba stati na kraj. Odgovorio je Nurmagomedov, a sada je stigla replika s druge strane. Naime, oglasila se Ksenija Sobčak, protukandidatkinja Vladimiru Putinu na zadnjim ruskim predsjedničkim izborima. Dakle, odgovor Dagestancu stigao je baš iz Rusije:

– Habibe, ti si heroj za mnoge mlade ljude u Rusiji koji se prema tebi ponašaju kao prema uzoru. Nedavno si učinio da mnogi Rusi budu ponosni na svoju zemlju zbog tvoje pobjede. Poštujem tvoju posvećenost vjeri, imate pravo vjerovati i voljeti koga god želite. Ali, ne mislite li da bi se vaši nedavni komentari upućeni francuskom predsjedniku mogli protumačiti kao poticanje na nasilje nad Makronom? On nikada nije govorio protiv muslimana, on je samo osudio islamski radikalizam i teroriste koji su počinili ubojstva, a to se u Kur'anu smatra dubokim grijesima. Zar ne? Pitam se je li moguće izraziti svoje mišljenje na manje agresivan i prijateljski način. Svi smo ljudi bez obzira na svoju vjeru i kulturu. Nije li moguće živjeti u miru bez obzira na naša uvjerenja i vjeru – napisala je Sobčak.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe