Žena u Njemačkoj živi od 269 eura penzije: Evo kako je to moguće

Udovica (51) iz Brombachtala u njemačkoj saveznoj zemlji Hessenu živi od 269 eura (524,55 KM) penzije nakon suprugove smrti u januaru.

Prema pisanju njemačkih medija, penzionerka je predala zahtjev za isplatu suprugove penzije, a ona je na isplatu čekala mjesecima. Žena invalidsku penziju prima od 2018. godine kada je prestala raditi zbog bolesti.
Penzionerka se prema pisanju njemačkih medija za pomoć prvi put obratila 2020. nakon operacije tumora na mozgu, a drugi tumor na glavi nije moguće operirati. Posljedica operacije jest paraliza lijeve strane zbog čega je njoj bilo onemogućeno raditi.

Do bolesti radila je u maloprodaji i veleprodaji i živjela sa svojim suprugom koji je preminuo u januaru ove godine od posljedica srčanog udara, prenosi Fenix Magazin.

51-godišnjakinja nije u mogućnosti podmiriti troškove života- stan i hranu. Od sadašnjih primanja nije mogla izdvojiti 400 eura (780 KM) za stanarinu. Susjedi su bili velikodušni i pomagali u osiguravanju namirnica.

“Trenutno se moje misli vrte samo oko novca. Svakodnevica me svladava, pozitivna sam osoba, ali trenutno imam previše briga i polako me sve više hvata panika”, kazala je.

Dodala je ako ovako ostane da ne zna kako će nastaviti dalje. Penzionerka je predala dokumente za isplatu suprugove penzije, međutim mjesecima se ništa nije događalo.

Njemački mediji kontaktirali su Njemačko penziono osiguranje te im je potvrđeno da je penzija odobrena te da bi uskoro trebala krenuti isplata.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe