Žena u Bosanskom Petrovcu ima pravo da aktivno odlučuje i učestvuje u razvoju svog grada! Dajte mi priliku i budite sigurni da ću opravdati vaše povjerenje

Zovem se Ansela Husetić.

Rođena sam u Bosanskom Petrovcu gdje sam završila osnovnu i srednju školu. Nakon završenog studija na Fakultetu političkih nauka – odsjek žurnalistika u Sarajevu, zaposlila sam se kao novinarka na Radiju Bosanski Petrovac, a potom na mjesto stručne saradnice na poslovima kulture i obrazovanja u Centru za kulturu i obrazovanje. Danas sam direktorica ove ustanove koja je zadužena za razvoj, promociju i napredak kulture i obrazovanja našeg grada koji ima bogatu historiju, u kojem su rođena četiri velikana: Jovan Bijelić, Mersad Berber, Ahmet Hromadžić i Skender Kulenović.

Kao općinska vijećnica imaću konkretnu priliku iskoristiti svoje stečeno znanje i iskustvo kako bih doprinijela razvoju našeg grada i stvaranju novih prilika za mlade koji, nažalost, masovno napušta omladina i u kojem je mnogo toga utihnulo.

Fokus mog političkog djelovanja jesu upravo mladi ljudi, djeca u Bosanskom Petrovcu, za koje želim obezbijediti uslove za sticanje znanja i kompetencija ravnim mogućnostima većih gradova.

Vjerujem da u tome mogu uspjeti kao što sam uspjela predhodnih godina sa svim planiranim projektima i aktivnostima.

Kao žena koja je u doba pandemije kroz razne projekte u svojoj lokalnoj zajednici doprinijela skoro 40.000,00 KM,koja je kao Predsjednica organizacionog odbora prvi put organizovala novogodišnju čaroliju u Bosanskom Petrovcu,edukativne radionice za svu djecu Bosanskog Petrovca, Dani petrovačkih velikana,Dan općine Bosanski Petrovac,Prvomajske ulične trke, izložba rukotvorina i mnoge druge aktivnosti,smatram da mogu mnogo više da učinim ukoliko mi date Vaše povjerenje.

Udata sam i majka sam dvoje djece, jedanaestogodišnjeg sina i osmogodišnje kćerke, koji su mi poseban motiv da dam još veći doprinos razvoju Bosanskog Petrovca. Ne želim da moja djeca, njihovi prijatelji… budu prisiljeni otići iz svog grada.

Poput brojnih drugih majki i žena, želim im osigurati uvjete za sretnije i bolje djetinjstvo i odrastanje.
Kao novinarka, direktorica, političarka, kao žena i majka obraćam Vam se sa pozivom da date glas i meni i drugim ženama na ovim izborima.

Mi, žene Bosanskog Petrovca, moramo da se aktivno uključimo u ključne projekte, politiku i razvojne programe kako bismo omogućili uslove za obrazovanje, rad i sretan život mladim u našoj općini.

Ako povećamo broj žena u našem Općinskom vijeću, garantujem da ćemo mi znati naći zajednički jezik i potrebnu saglasnost oko važnih pitanja za sugrađane i sugrađanke.

Moj moto je: Žena u Bosanskom Petrovcu ima pravo da aktivno odlučuje i učestvuje u razvoju svog grada! Dajte mi priliku i budite sigurni da ću opravdati vaše povjerenje.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe