3.9 C
Bihać
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

Željka Cvijanović za sve na Kosovu optužila Kurtija, nije ni kurtoazno izrazila saučešće

IZVORklix.ba

Članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović oglasila se nakon terorističkog napada na sjeveru Kosova u kojem je ubijen kosovski policajac i bez izraza saučešća za sve optužila premijera Kosova Albina Kurtija.

“Odavno je već jasno da je Albin Kurti glavna prijetnja miru i stabilnosti na Zapadnom Balkanu. On je čovjek konflikta i nasilja, a ne mira i dijaloga. Jasno je da brutalnim terorom nad Srbima Kurti mjesecima nastoji izazvati sukob, kako bi obesmislio dijalog i izbjegao provedbu potpisanih sporazuma”, napisala je Cvijanvić.

Navela je da su umjesto Zajednice srpskih općina, Srbi od Kurtija dobili svakodnevna hapšenja, maltretiranja, prebijanja i rafalnu paljbu na maloljetnu djecu koja obilježavaju pravoslavne blagadane.

“Neograničeno je licemjerje pojedinih zapadnih zemalja koje mjesecima prešutno, a neki čak i otvoreno, odobravaju Kurtijev teror nad Srbima. Puna podrška našim sunarodnjacima u južnoj srpskoj pokrajini, u njihovoj odlučnoj namjeri da, usprkos teroru privremenih prištinskih institucija, opstanu na svojim stoljetnim ognjištima”, skandalozno je poručila Cvijanović.

Dala je podršku rukovodstvu Srbije i kako je navela “njegovim nadljudskim naporima da odgovornom politikom sačuva vitalne nacionalne i državne interese Srbije, a prvenstveno naš narod na Kosovu i Metohiji”.

Željka Cvijanović ni u jednoj rečenici nije izrazila saučešće porodici ubijenog policajaca niti osudila oružane napade na legalne kosovske vlasti. Također, Cvijanović nije ni pozvala na smirivanje tenzija u svojoj poruci.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe