Želite brzo ohladiti vino ili pivo: Stavljanje u zamrzivač neće pomoći, ovaj trik pokazao se najbržim ikad

IZVORnoob.ba

Kada želite brzinski ohladiti pivo ili vino ili neko piće, samo ga ubacite u zamrzivač? Prema nedavnom istraživanju, to je najlošija metoda koju možete odabrati. Možda vam se čini da će spuštanje na temperaturu ispod ništice dati najbrži rezultat, ali to se ispostavilo kao najobičniji mit.

Istraživači su isprobali nekoliko različitih metoda, a najbolja se pokazala ona s vodom, ledom i solju. Kako prenosi The Sun, ta kombinacija može spustiti temperaturu piva s 19°C na nulu u samo pola sata! Sol će doprinijeti da se spusti za još otprilike tri stupnja.

S 18,9°C na 1,6°C za samo pola sata
Jedna od beskorisnijih metoda bilo je i stavljanje piva u kantu s hladnom vodom; pivo je ostalo mlačno na nekih 18°C.

U kantu vode stavite kilogram leda i 100 grama soli, ubacite limenke i boce i u samo pola sata temperatura će se spustiti s 18,9°C na 1,6°C”, otkrili su istraživači i dodali da su isprobali istu metodu samo bez soli i također djeluje, ali sol dodatno rashladi tekućinu pa je zato najbolja opcija.

Pali i trik s papirnatim ubrusima
Rizična metoda je ona stavljanja boca u zamrzivač jer morate stalno razmišljati kada ih izvaditi da ne bi popucale, a nije se baš pokazala ni korisnom – temperatura piva spustila se sa 12,7°C na nešto manje ispod osam.

Posljednji način hlađenja piva je s mokrim papirnatim ubrusima. Zamotajte bocu u njih i stavite u zamrzivač. Iako se donekle ohladi, ova je metoda prilično neuredna jer se papirnati ručnici počnu raspadati i lijepiti za bocu.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe