22.7 C
Bihać
Ponedjeljak, 23 Maja, 2022

Zdravstveni radnici i dalje bez plate: Kolika je odgovornost SDP-a USK?

SDP USK u posljednjih 12 godina, čak 10 godina čini vlast u Unsko-sanskom kantonu.

Po svemu sudeći zdravstveni radnici u ovom mjesecu neće dobiti platu koju su davno zaradili.

U nekim medijima mogla se pročitati informacija da su pojedini Domovi zdravlja (Cazin i Bosanski Petrovac) jučer isplatili plaću svojim uposlenicima. Kako saznajemo, radi se o vlastitim sredstvima pojedinih domova zdravlja.

Kako je opće poznato, Kantonalna bolnica dr. Irfan Ljubijankić sa skoro 900 uposlenika, sigurno sama ne može obezbijediti sredstva za isplatu plata. Također, Kantonalna bolnica već dugi niz  godina ima problem sa dugovima većim od cca 10 miliona maraka.

Postavlja se pitanje, koja je uloga SDP-a u Skupštini USK sa 4 zastupnika koja imaju?

Manje je poznato ovdašnjoj javnosti da SDP u kantonu čini vlast vlast 10 godina od posljednjih 12. Tako SDP samo nije učestvovao u vlasti u periodu od 2014-2016. godine. Ostale period počev od 2010. godine SDP VLADA u Krajini.

Danas SDP ima 3 ministra u Vladi USK,  nekoliko direktora Domova zdravlja, direktora Kantonalne bolnice, direktora Kantonalne inspekcije USK, direktora Kantonalnog fonda za pomoć u zbrinjavanju boračkih kategorija, savjetnika Premijera USK, direktore osnovnih i srednjih škola , direktore Dječijih vrtića, više upravnih i školskih odbora po cijelom Unsko-sanskom kantonu.

Također SDP već nekoliko godina pokušava imenovati Upravni odbor Univerziteta u Bihaću, za koji nema potrebnu većinu u Skupštini USK.

Na kraju, SDP se za govornicom ponaša kao opozicija, traži odgovore na pitanja na koja bi trebao sam dati odgovor.

 

 

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se