Zbog krijumčarenja maloljetnika, slobode lišene dvije osobe iz Velike Kladuše

U okviru operativne akcije „Sava 317-395“ pripadnici Jedinice granične policije Brod, 1. novembra 2020. godine, lišili su slobode N.H. (1984.), nakon što je otkriven u krijumčarenju četiri osobe afroazijskog porijekla na području opštine Brod.

Državljanin Bosne i Hercegovine ilegalne migrante je krijumčario u kombiju, bh. nacionalnih oznaka.

Dan ranije, 31. oktobra 2020. godine, službenici Jedinice granične policije Velika Kladuša lišili su slobode dvoje državljana BiH, A.D. (1986.) i I.H. (1981.), zbog krijumčarenja četiri maloljetne osobe afroazijskog porijekla.

Krijumčarenje je otkriveno graničnom kontrolom vozila Citroen, bh. nacionalnih oznaka, na području Velike Kladuše.

Prema naredbama tužilaca Tužilaštva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela „krijumčarenje osoba“, protiv osumnjičenih ovoj instituciji bit će dostavljen izvještaj o krivičnom djelu. O događaju su obaviješteni službenici Službe za poslove sa strancima BiH koji su nastavili daljnji nad migrantima.

Na graničnim prijelazima četiri osobe lišene slobode
Službenici JGP Brod, 1. novembra 2020., lišili su slobode LJ.Ž. (1991.), državljanina BiH. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Derventi zbog krivičnog djela „razbojništvo“. Kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod i predat službenicima Sudske policije Doboj.

Istoga dana, prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Orašje, lišen je slobode V.K. (1970.) jer ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Službenici JGP Orašje, bh. državljanina predali su službenicima Sudske policije Bijeljina.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, 1. novembra 2020., pripadnici Granične policije BiH su na letu iz Istanbula lišili slobode B.B. (1990.). Utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog krivičnog djela „sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje“. Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Službenici JGP Bijeljina, 1. novembra 2020., lišili su slobode I.T. (1986.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog krivičnog djela „omogućavanje uživanja opojnih droga“. Državljanin BiH kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Rača i predat službenicima Sudske policije Bijeljina.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe