Zbog čega vam on ne odgovara na poruku

IZVORavaz.ba

Poslali ste mu poruku, međutim već neko vrijeme ne dobijate odgovor. Nema sumnje da se pitate šta je u pitanju, odnosno zbog čega vam ne uzvraća SMS. Slanje poruka je izvrsan način da sa nekim ko vam se dopada budete u kontaktu. Međutim, šta se dešava kada odgovor sa njegove strane izostane? Vaš prvi instinkt je bez svake sumnje prelazak na režim panike. U glavi već pravite spisak razloga zbog kojih vam on potencijalno ne odgovara na poruku, i ni jedan vam ne uliva nadu.

U velikoj je gužvi
Iako zvuči kao kliše, zaista je jedno od najlogičnijih objašnjenja. Većinu vremena, kada vam momak sa koji se dopisujete ne odgovori odmah na SMS, on se jednostavno u tom trenutku bavi nečim drugim. To “drugo” nije nužno druga djevojka, već jednostavno on ima i drugih obaveza poput treninga, posla ili druženja sa porodicom.

Treba mu prostora
Ponekad djevojka kada je zaljubljena zna da pretjera u slanju poruka svom voljenom. Ako vam on ne odgovara na poruku, morate se zapitati da li je to možda slučaj sa vama. Koliko često mu šaljete poruke? Jednom, dva puta ili deset dnevno? Možda je razlog što vam ne uzvraća zapravo njegov način da sebi obezbijedi malo prostora.

Riječi mu nisu jača strana
Ako vam ne odgovara na poruku sekund nakon što ste mu je poslali, ali vam je ipak pošalje nakon pola sata, to ne znači da mu nije stalo, već da jednostavno smišlja šta lijepo da vam napiše. Treba zapravo da cjenite njegov trud što pokušava da pronađe prave riječi. Dajte mu malo vremena da sabere svoje misli i on će vam odgovoriti kad bude spreman.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe