24.3 C
Bihać
Nedjelja, 14 Augusta, 2022

Završeno suđenje napadaču Sandre Afrike: Progovorila o agoniji i detaljima presude

IZVORavaz.ba

Sandra Afrika je 25. aprila ove godine doživjela pravu dramu kada ju je, nakon godinu dana maltretiranja i uhođenja, napao muškarac. On ju je uznemiravao i prijetio da će da je zakolje ukoliko mu se ne javi na telefon, a intervencijom policije spriječen je teži incident.

Muškarac starosti 30 godina je tada uhapšen i bio je u pritvoru sve do danas, a upravo je završeno suđenje. Tim povodom, Sandra Afrika se oglasila otkrila kako je proteklo završno ročište.

Bila sam danas na suđenju, ali nemam ni ja informaciju koja je tačno presuda, jer sam bila od 9 sati tamo, a presuda tek oko 13 sati trebala biti donesena. Nisam sačekala presudu, jer imam nastup večeras i trebalo je da putujem.

Ja sam se izjasnila da ne želim krivično da ga gonim jer je on bolestan. Ukoliko ne bude ispoštovao liječenje, onda će ga odvesti na liječenje u zatvorsku bolnicu… Zvat ću u ponedjeljak da vidim koja je presuda, ali mislim da je to obavezno liječenje s tim da ako se ne pojavi na jednoj terapiji, odmah ide u zatvor gdje će nastaviti liječenje – kaže Afrika, koja ističe da porodica prije incidenta nije znala za njegovu dijagnozu.

– Njegov otac mi je rekao da oni prije ovoga nisu znali… Ali onda kad su ga uhapsili, onda mi je objašnjavao da je on za liječenje. I na suđenju je rekao isto nešto kao: ‘Mi znamo da je on opsjednut Sandrom’… On je dva i po mjeseca bio u pritvoru, liječio se ovih dva mjeseca i rekli su da ide ka boljem, ima terapiju, razgovore sa ljekarima, pije lijekove i vidi se napredak… Sa tom terapijom je ok. Rekla sam i njegovom ocu da je očigledno da je njemu uz terapiju bolje – otkrila je pjevačica.

Kaže i da joj je prvih par dana baš teško

– Ali sam shvatila da je on u zatvoru. Ne želim ni da razmišljam u tom smjeru, želim da vjerujem njegovom ocu i da će ispoštovati to liječenje. Jer i da ga zatvore, ne može cijeli život provesti u zatvoru, kad- tad mora da izađe i šta onda?! Mislim da je za sve bolje da on prima adekvatnu terapiju i da se liječi i želim da vjerujem da će tako i bit – zaključuje Sandra Afrika za “Pink”.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se