Završena sjednica Operativne grupe za upravljanje migrantskom krizom u USK: Od sutra se gradi centar na Lipi, zabrana kretanja migrantima! (VIDEO)

“Zbog povećanja broja migranata, ali i epidemije koronavirusa, tražio sam ovaj sastanak od premijera, ministra unutrašnjih poslova i komesara”, kazao je gradonačelnik Šuhret Fazlić. On je u obraćanju medijima rekao da od sutra kreće izgradnja centra na Lipi, u koji će prvo, biti prebačeni svi migranti koji nemaju smještaj. Bitno je napomenti da se radi o migrantima koji nalaze na području Bihaća. Gradonačelnik Bihaća kategorički odbija prihvat migranata koji se nalaze na prostorima drugih općina, npr. iz centra Miral i Velike Kladuše.

Donesen je i zaključak o zabrani kretanja migranata koji se nalaze u BIRI, van centra. Ovakve instrukcije dobiti će sve policijske stanice u Kantonu.

“Zbog migranata koji nisu u centrima, a kojih je preko 2000, opasnost od širenja korona virusa je doista velika.”, kazala je nakon sastanka ministrica zdravstva i dodala: “Ako smo uveli mjere za naše građane, svakako da moramo smanjiti kretanje i uvoditi mjere za migrante.”

VIDEO: Operativna grupa za koordiniranje aktivnosti i nadzora nad migrantskom krizom na području USK

VIDEO: Operativna grupa za koordiniranje aktivnosti i nadzora nad migrantskom krizom na području USK

Posted by Vlada Unsko – sanskog kantona on Friday, March 13, 2020

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe