Završen izbor najboljih karatista, karate trenera i sportskih radnika USK za 2019. godinu

Sinoć (26.2.2020.) u prepunoj sali Muzeja AVNOJ-a u Bihaću održana je manifestacija u organizaciji Karate saveza USK na kojoj su proglašeni najbolji karatisti, treneri i sportski radnici USK u 2019. godini.

Svečanost je u 18:00 otvorio Samir Cazinkić, predsjednik KS USK, govorom u kojem je istakao zadovoljstvo ostvarenim rezultatima usprkos brojnim problemima koji su pratili ovu organizaciju u protekloj godini.

Nakon predsjednika Cazinkića, obratio se je i Emir Dautović, predsjednik Sportskog saveza USK, a ispred Vlade USK Adnan Alagić, ministar za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša. U nastavku programa proglašavani su najbolji.

Karate klub FENIKS iz Bosanske Krupe i ove noći imao je razloga za slavlje:

– Pohvale za trud i uspjeh u 2019. godini dobili su: Emana Husarević, Adna Grošić, Adnana Mesić, Lamija Toroman, Daris Bešić i Dani Patković.
– Specijalnu nagradu koja se dodjeljuje osvajačima medalja na Prvenstvu F BiH i međunarodnim takmičenjima dobio je Adin Musić.
– Specijalnu nagradu koja se dodjeljuje državnim prvacima, osvajačima medalja na Balkanskom prvenstvu i reprezentativcima BiH dobio je Alem Veladžić.
– Najuspješnijim trenerom proglašen je trener KK FENIKS Mujo Begić.
– Najuspješnijim kadetom proglašen je Senaid Veladžić.
– Najuspješnija seniorka prošle godine bila je Iman Begić.

Na samom kraju oficijelnog dijela programa Iman Begić, federalna prvakinja u seniorskoj kategoriji, osvajačica bronze na Austrian Karate Champion Cup-u kao i bronze na Prvenstvu BiH u seniorskoj kategoriji , proglašena je najboljom karatašicom USK za 2019. godinu.

ČESTITAMO

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe