Zašto pojedini horoskopski znakovi ne mogu naći ljubav?

Ovan

Život bez partnerske ljubavi često može biti vaša odluka, naprosto volite imati otvorene sve opcije i uživati u slobodi i neovisnosti. Ne da vam se nikome polagati račune i ispričavati kad pogriješite, zakasnite ili ne ispunite obećanje.

No kada priželjkujete vezu, a ne uspijevate ju ostvariti, možda je vrijeme da preispitate jeste li spremni otvoriti vrata svog srca, pustiti kontrolu i odreći se drugih primamljivih ponuda koje vam nudi bogato ‘tržište ljubavi’.

Naime vama je u vezi dobro sve dok je uzbudljivo. Kada nastupi monotonija, počinjete se gušiti i opet trebate svoju slobodu. Možete li biti slobodni u vezi, biti s nekim intimni, a ujedno i dopustiti drugoj strani da vidi vaše slabosti?

Bik
Da biste pronašli ljubav i ostvarili vezu, nužno se natjerati na izlazak iz zone komfora, nekad je neophodno i riskirati, možda i izgubiti. Jeste li spremni na to? Jeste li spremni učiniti nešto što nikad prije niste i napustiti udobnost svog omiljenog kućnog naslonjača kako biste svom srcu omogućili da voli?

Najgori izbor je usamljenost koju ne želite, odnosno nada da će se nešto promijeniti samo od sebe. Neće bez naše odluke i inicijative. Iako ste sporiji u pokretanju i ne volite promjene, kad se jednom aktivirate i krenete, nitko vas neće zaustaviti.

Dakle u vašem je slučaju sve stvar odluke i spremnosti da napustite sigurnost tako što ćete nekome pokloniti povjerenje i tek potom vidjeti što će se događati. Ljubav nije igra poznatog i sigurnosti.

Blizanci

Ponekad se niste spremni upustiti u vezu jer smatrate da će vas ona ograničiti i oduzeti vam dio zaigranosti i bezbrižnosti koji su vam toliko bitni. Možda toga niste svjesni, ali teško vam se obvezati nekome na duže vrijeme, iznijeti svu onu odgovornost i dužnosti koje zahtijeva ozbiljan odnos.

Nekad je u pozadini vaše usamljenosti i nesigurnost u sebe, strah od intimnosti, od pokazivanja i dijeljenja osjećaja. Ipak ste vi prvenstveno mentalna osoba koja puno razmišlja.

No kad pronađete osobu koja vas neće na ništa primoravati, s kojom ćete se osjećati slobodno reći sve što mislite, a dugi razgovori s njom će vas nadahnjivati i činiti živim, onda ćete imati samo jedan izbor – baciti se unutra naglavačke i nadati se najboljem.

Rak

Korijen vaše usamljenosti često leži u nekoj povredi, rani koju ste zadobili od bivše ljubavi ili odnosa s jednim roditeljem koji vas nije prihvaćao niti vam pružao emocionalnu potporu. Iako silno žudite voljeti i biti voljeni, pokazati i dati nekome svu brižnost i nježnost koje čuvate u sebi, često niste svjesni da ste oko svog srca sagradili neprobojan zid.

Zbog toga nerijetko birate emocionalno nedostupne ili zauzete osobe. Tražite ljubav, a bojite je se, pa u svoj život puštate samo one koji neće značajnije ugroziti vaše ionako osjetljivo i ranjeno srce. Vrijeme je da postanete odvažniji, skinete masku s lica, srušite zid oko svog srca i dopustite si ono čemu toliko težite. Što vam se najgore može dogoditi?

Lav

Vi ste zaista rijetko usamljeni, ili imate mnogo prijatelja ili ćete se upustiti u prolazan flert kako biste barem nakratko osjetili one leptiriće u trbuhu. No ako je vaša samoća dugotrajne prirode, možda je vrijeme da se zapitate znate li dati ljubav, usuđujete li se nekog pustiti blizu sebi.

Kad stvari postanu ozbiljne, tražite li panično izlaz prema van? Potrebno vam je puno pažnje, očekujete da se partner vrti oko vas kao Mjesec oko Zemlje, a tako nešto rijetko tko vam može priuštiti.

No zanimljivo je kad se i nađete u nekom bliskom kontaktu s takvom osobom koja je za vas spremna učiniti baš sve, pronaći ćete mnogo razloga zašto vam ona nije dobra i zanimljiva.

Djevica

Imate vrlo visoke kriterije, kako prema samima sebi, tako i prema drugima. Slično je i u ljubavi. Zbog tako visokih standarda vrlo često noći provodite sami. Ponekad vam se na potencijalnom partneru neće svidjeti obuća, ponekad nokti, frizura, uglavnom su detalji u pitanju.

Kao da tražite razloge protiv vezivanja. Možda imate vrlo izgrađena uvjerenja o tome kako bi vaš partner trebao izgledati, kako se treba ponašati, kakvog će biti karaktera, no život je sve samo nije detaljan plan.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]