Zaštitarska agencija “BAKRAČ SECURITY” donirala sportsku opremu košarkaško-invalidskom klubu “UNA-SANA”

Ovo je samo jedna u nizu donacija ove zaštitarske agencije

U trenucima pandemije koronavirusa u Bosni i Hercegovini gotovo da nemamo primjera da neka privatna firma donira novac ili opremu nekom sportskom klubu. Jednostavno, svi su se nekako pozabavili sa sobom, pokušavaju održati broj zaposlenih, obezbijediti plate radnicima i sačuvati firmu, dok su klubovi totalno zaboravljeni.

Međutim, zaštitarska agencija “BAKRAČ SECURITY” po ko zna koji put pomaže građanima i sportašima grada Bihaća. Prije samo nekoliko mjeseci ova agencija je izdvojila više hiljada KM za nabavku dezinfikacionog tunela koji je postavljen ispred Doma zdravlja Bihać.

VEZANA VIJEST: Još jedna vrijedna donacija za DOM ZDRAVLJA BIHAĆ: Agencija “Bakrač Security” donirala dezinfikacioni tunel

Zatim je pomogla nekoliko sportskih kolektiva, a sada je na red došao i košarkaško-invalidski klub “UNA-SANA” iz Bihaća.

Naime, prije 10-tak dana, vlasnici agencije “BAKRAČ SECURITY” Lejla i Asmir su na poziv predsjednika košarkaško-invalidskog kluba “UNA-SANA” došli na trening ovih momaka, obavili kratki razgovor sa igračima i upravom te odlučili pomoći klubu kako bi se nabavila potrebna sportska oprema za početak sezone.

S obzirom da je ovaj klub prije dvije sedmice dobio trenerke, Lejla i Asmir su se odlučili da nabave kvalitetne patike i torbe za sve igrače i trenera.

Već naredne sedmice, oprema je stigla u ruke košarkaško-invalidskog kluba “UNA-SANA” koji većinom čine ratni vojni invalidi.

Igrači i Uprava kluba na čelu sa predsjednikom se zahvalila Lejli Bakrač i zaštitarskoj agenciji “BAKRAČ SECURITY” koji su vrijednom donacijom pomogli košarkaško-invalidski klub “UNA-SANA” iz Bihaća da spremno uđu u novu sezonu.

Za naš portal Lejla Bakrač je izjavila: Drago mi je da smo na neki način mogli pomoći našim sugrađanima koji su puno toga dali u ratu, a svoju hrabrost i odlučnost su pokazali i u miru tako što se nisu predali nakon svih teških trenutaka koje su doživjeli, nego su se počeli baviti  sportom, višestruki su prvaci Bosne i Hercegovine u košarci i jedan su od najuspješnijih klubova u regionu što dovoljno govori o njima kao ljudima. Ovo je prva naša pomoć ovom klubu, ali sigurno neće biti i posljednja. Želim im puno zdravlja i sportske sreće u narednoj sezoni.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe