ZASJEDAO IZBORNI ŠTAB BIHAĆKOG SDP-a: Formirana preliminarna lista za Gradsko vijeće Bihaća

Kako saznajemo na večerašnjoj sjednici Izbornog štaba formirana je preliminarno lista za Gradsko vijeće Grada Bihaća.

Nosilac liste je predsjednik Gradske organizacije Alen Zulić.

Dio članova koji su nezadovoljni mjestom na koji su predloženi nisu htjeli potpisati izjavu za CIK o kandidiranju. Iako su predloženi u prvih 10 na listi, nezadovoljstvo brojevima, na koja su predloženi iskazali su Fatka Kulenović (broj 2), Adnan Habibija (broj 6), Amir Korčić (broj 10).

Nakon toga izbornom štabu nije preostalo ništa drugo nego da izmjeni listu dopunom i preslagivanjem kandidatima koji prihvaćaju kandidaturu za listu.
Kandidati su predlagani većinom glasova u demokratskoj proceduri.

Očito da mišljenje o sopstvenoj vrijednosti i neprihvaćanje demokratskog mišljenja po sistemu “ili po mom ili neću nikako” je opredijelilo navedene članove SDP-a, da ne prihvate kandidaturu.

Vrijeme autokratskog vladanja u SDP-u gdje se nametala lista “odozgo”, članovi Izbornog štaba ne žele prihvatiti i to će očito opterećivati skorašnje odnose u Sdp-u. Već je krenula i medijska kanonada kako je neko članove koji nisu htjeli potpisati kandidaturu Izborni štab “zbrisao”, “smaknuo” i sl.

Politička konkurencija ne spava!

Činjenica je da većina članova Izbornog štaba ne želi da se o njihovoj sudbini odlučuje dekretom “odozgo” nego žele sudbinu i odgovornost za SDP uzeti u svoje ruke u kojoj tim igra, a pojedinačni interesi moraju ovaj put u stranu.

Izvor: SDP Bihać

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe