7.8 C
Bihać
Nedjelja, 10 Decembra, 2023

ZARAĐUJU NA PRANJU PROZORA: Brena i Boba za godinu zaradili 102.000 eura

IZVORavaz.ba

Lepa Brena i Boba Živojinović već sedam godina vode uspješan biznis čišćenja fasada, krovova, staza, ali i puteva i uklanjanja grafita sa zidova. Bračni par je ovaj posao nedavno prepustio svom sinu Viktoru Živojinoviću, ali se njih dvoje i dalje vode kao vlasnici firme.

Iako su mediji nedavno pisali kako je mlađi sin pjevačice i njenog supruga otpočeo novi biznis, istina je nešto drugačija. Nakon što je na proljeće otvorio splav, Viktor je nekoliko mjeseci kasnije počeo da reklamira i firmu za pranje fasada, krovova, prozora, panela na svom Instagramu, pa su mnogi pomislili da je pokrenuo još jedan posao. Ipak, Živojinović zapravo nije idejni tvorac ove uslužne djelatnosti, već su to osmislili njegovi roditelji.

Na sajtu za privredne registre piše da su osnivači i direktori kompanije Fahreta i Slobodan Živojinović, kao i da su posao započeli još 2013. godine. Vode se kao društvo sa ograničenom odgovornošću (d.o.o.), a sjedište im se nalazi na Novom Beogradu.

U zvaničnim izvještajima navodi se da njihova firma ima jednog zaposlenog, ali i da ostvaruju dobre prihode. Tako su 2017. godine prihodovali ukupno 7.705.000 dinara, dok su naredne godine zaradili 4.850.000 dinara. Prošla godina im je bila najplodonosnija, pa su inkasirali čak 12.337.000 dinara, ili 102.000 eura.

Izvor blizak Živojinovićima kaže da su oni planski pokrenuli ovaj biznis u vrijeme kada se time bavio mali broj ljudi, s namjerom da ga razrade tokom godina i prepuste svojim nasljednicima. Kako se Viktor prethodnih godina okušao u raznim poslovima, uglavnom u ugostiteljstvu, ovo mu nije bilo strano, pa je rado preuzeo biznis, kaže sagovornik. To potvrđuje i njegova Instagram stranica, na kojoj redovno objavljuje snimke i fotografije čišćenja, uglavnom krovova kuća, krovnih prozora, ali i grafita na zidovima.

Na zvaničnom sajtu ove firme navodi se kako oni pružaju “isključivo premijum usluge” u urbanim sredinama, te da održavaju fasade, krovove, staze i puteve oštećene visokim nivoom zagađenja i meteo uslova. Navode kako veliki problem u gradovima predstavlja i vandalizam, koji se najčešće odražava u ispisivanju grafita po zidovima objekata.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe