18.4 C
Bihać
Srijeda, 25 Maja, 2022

Zamke brzog mršavljenja

IZVORavaz.ba

Limunada dijeta je postala poznata širom svijeta jer su se u njenu djelotvornost klele mnoge poznate ličnosti koje su je isprobale.

Unos tečnosti

Međutim, stručnjaci tvrde da je ova dijeta daleko od onoga što se podrazumijeva pod zdravom hranom, a isto tako tvrde da rezultati dobiveni na ovaj način nisu trajni. To znači da je velika mogućnost da ćete kilograme vratiti jednakom brzinom kojom ste ih i izgubili. Ako ne i brže.

Ova se dijeta isključivo bazira na unosu tečnosti, i to pića nalik limunadi, slane vode i biljnog laksativnog čaja. Njeni pobornici garantiraju, ako se deset ili više dana budete pridržavali ovakvog načina ishrane, izgubit ćete kilograme, izbaciti toksine iz organizma, biti puni energije i osjećati se vitalno, sretno i zdravo.

Isto tako, tvrde da ćete prestati žudjeti za nezdravom hranom.  Činjenica je da ćete zbog minimalnog unosa kalorija izgubiti kilograme jer nećete jesti gotovo ništa, ali isto tako ćete izgubiti i mišićnu masu, kosti i vodu iz organizma te ćete vjerovatno vrlo brzo vratiti kilograme.

Iako su tretmani detoksikacije popularni, nema čvrstih dokaza koji ukazuju na to da oni utječu na gubitak kilograma. S druge strane, mnogi ljekari tvrde da posebna detoksikacija organizma nije potrebna, jer zdrava jetra sasvim dobro obavlja taj posao.

Osjetite umor

Tokom ove dijete vjerovatno ćete stalno biti gladni, a postoji mogućnost da osjetite i simptome detoksikacije, naprimjer umor, dosadu, glavobolju i žudnju za nezdravom hranom. Prema sajtovima i knjigama koji se ovom dijetom bave, treba se striktno pridržavati svih savjeta kako biste izbjegli moguće nuspojave.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se