Zajedničkim naporima i resursima uspostaviti uslove za boravak migranata u kampu Lipa

– Da se u kampu dešava prava humanitarna katastrofa uvjerio se danas i Selmo Cikotić, ministar sigurnosti BiH. U izjavi za medije Cikotić je rekao kako će se sagledati doprinos koji trebaju dati institucije sa svih nivoa vlasti, od države do kantona, kako bi bili stvoreni uvjeti za višesedmični boravak migranata dok devastirani kamp Lipa, ne bude potpuno osposobljen i stavljen u funkciju za boravak migranata na duži period…

Državna delegacija predvođena ministrom sigurnosti BiH Selmom Cikotićem boravila je danas na lokalitetu devastiranog kampa Lipa.

U jednom od šatora, koje je su postavile Oružane snage BiH, održan je sastanak kojem su osim Cikotića, prisustvovali Slobodan Ujić direktor Službe za poslove sa stancima, predstavnici Oružanih snaga i Ministarstva obrane, premijer USK Mustafa Ružnić, gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić te predstavnici EU i međunarodnih organizacija.

Građanima Bihaća je poručeno da kamp Bira neće biti otvoren i da će se ovih dana krenuti sa osposobljavanjem šatora za privremeni boravak migranata dok istovremeno kreće obnova, požarom uništenog, kampa. Unsko – sanski kanton i Grad Bihać stavit će sve svoje resurse na raspolaganje i tako pomoći da kamp Lipa bude stavljen u funkciju.

U večerašnjem TV Dnevniku u 19,00 sati donosimo širu informaciju o današnjem sastanku, zaključcima i daljim koracima u rješavanju aktuelne krize…

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe