7.8 C
Bihać
Nedjelja, 10 Decembra, 2023

Zahvaljujući dobrim ljudima, počela gradnja kuće tročlanoj porodici Nuhanović

IZVORAvaz.ba

U cazinskom naselju Skokovi, u zaseoku Visibaba, pokrenuta je akcija za izgradnju kuće tročlanoj porodici Selime Nuhanović, koja nema nikakvih primanja.

Ova starica, sa svojim sinom i snahom, živi u maloj, neuvjetnoj i dotrajaloj kućici, u kojoj nema ni minimalne uvjete za život.

Jedina zarada im je dnevnica, koju ponekad zaradi Selimin sin, ali to je nedovoljno da pokriju osnovne životne troškove.

Mještani ovog zaseoka odlučili su pokrenuti akciju kako bi im pored stare kuće sagradili novu, od 56 metara kvadratnih. Akcija je naišla na dobar odziv i krenulo se u realizaciju planiranog. Temeljna ploča je izlivena, a ovih dan kreću i zidarski radovi.

– Za građevinski materijal bit će potrebno oko 35.000 KM, a kuća bi, po sadašnjim procjenama, trebala biti useljiva do kraja maja. Ova akcija naišla je na dobar odziv ljudi, privatnih poduzetnika, pravnih lica i humanitarnih organizacija, koji su svoj doprinos dali u novcu i materijalu neophodnom za gradnju. Jedan dio novca izdvojila je i Gradska uprava, odnosno gradonačelnik Cazina. Ova porodica živi veoma teško, bez osnovnih uvejta – istaknuo je Zuhdija Smlatić, predsjednik Građevinskog odbora za izgradnju spomenute kuće.

Uz novac i materijal, pomoć stiže i u radnoj snazi, zahvaljujući velikom broju komšija, koji su ponudili svoje usluge u zanatskim radovima. Ovom akcijom građani Cazina, brojni donatori i Gradska uprava još jednom pokazuju solidarnost kada je u pitanju pružanje pomoći ugroženim kategorijama stanovništva.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe