Za unapređenje PZ Pilana Općina Bosanska Krupa obezbijedila je 136.000 KM

Općina Bosanska Krupa od Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta dobila je grant od 136.330 KM i to putem javnog konkursa za jedinice lokalne samouprave u FBiH, a u svrhu unapređenja poduzetničkih zona.

Rekonstrukcija

Novac je, kako su kazali iz ove općine, nakon potpisivanja ugovora postao operativan i uskoro će služiti za izgradnju interne saobraćajnice, oborinske kanalizacije i ugradnju termofasade na objektu Centra za podršku poduzetništvu u Poslovnoj zoni Pilana.

– Modernizacija PZ Pilana – Plan 500+ naziv je projekta kojim je Bosanska Krupa aplicirala krajem oktobra prošle godine. Ukupna vrijednost projekta je 242.320,18, od čega je Općina u budžetu osigurala 105.990,18 KM. Realizacijom ovog projekta, koji traje 8 mjeseci, završavaju svi radovi i prestaju sva ulaganja u Poslovnoj zoni Pilana. Dakle, bit će izvršena rekonstrukcija preostalog dijela interne saobraćajnice i oborinske kanalizacije, što će omogućiti adekvatan pristup postojećim objektima i parcelama za koje su investitori već iskazali interes, rečeno je iz Općine.

Kroz ovaj projekt će se ugraditi termofasada na Centru za podršku poduzetništvu (BSC), koji je smješten u Poslovnoj zoni. Na ovaj način će se maksimizirati funkcionalnost i postići ekonomičnost BSC-a, te omogućiti odvijanje edukacija i seminara za firme u PZ tokom cijele godine.

Analiza

– Na osnovu prethodno urađene analize, Općina će osigurati i obuku radne snage prema potrebama firmi u Pilani za minimalno 30 radnika, zatim tri radionice za jačanje vještina srednjeg menadžmenta za 36 osoba, usluge finansijskog savjetovanja, poslovnog planiranja, marketinga i sl. za najmanje 3 firme, a sve zajedno će potpomoći otvaranje 60 radnih mjesta do kraja projekta, zaključuju iz Općine.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe