13.1 C
Bihać
Srijeda, 4 Oktobra, 2023

Za poništenje odluke Vlade FBiH glasali ministri SDA i SBB-a, a suzdržani bili ministri HDZ-a BiH i Aljoša Čampara

IZVORAvaz.ba

Poništena je odluka o raspodjeli 21 miliona maraka, što je trebalo biti podijeljeno kantonima, gradovima i općinama za borbu protiv koronavirusa. Novac će biti usmjeren za nabavku medicinske opreme, saznaje “Avaz”.

Za poništenje odluke glasali su ministri SDA i SBB-a, a suzdržani su bili ministri HDZ-a BiH i Aljoša Čampara.

Kako je ranije saopćeno iz Ureda federalnog premijera, sredstva na temelju ranije odluke nisu uplaćena.

Zaključkom usvojenim na današnjoj sjednici, Federalno ministarstvo finansija zaduženo je da 21 milion KM uputi u tekuću rezervu budžeta za 2020. godinu.

– Zadužuje se Federalno ministarstvo finansija da, sredstva utvrđena na razdjelu 16 na poziciji “Tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima – kantoni i općine” u iznosu od 21.000.000, usmjeri u “Tekuću rezervu Vlade Federacije” Budžeta FBiH za 2020. godinu – navedeno je u Zaključku Vlade FBiH.

Ministarstvo zdravstva FBiH je zaduženo da Federalnom ministrastvu finansija uputi zahtjev za izdvajanje tih sredstava za nabavku medicinske, neophodne za borbu protiv koronavirusa.

Trećim zaključkom današnje sjednice, Ministarstvo finansija FBiH je zaduženo da Vladi FBiH hitno dostavi prijedlog za izdvajanje tih sredstava Ministarstvu zdravstva FBiH.

Zaključak stupa na snagu danom donošenja.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe