32.9 C
Bihać
Srijeda, 17 Augusta, 2022

Za još 12 osoba u BIHAĆU sumnja se da su zaražene koronavirusom

Dodaju da su pripadnici Oružanih snaga BiH nastavili sa postavljanjem i uređenjem šatora na prostoru GP Izačić za prijem osoba koje dolaze iz inostranstva. Ispred ZU “Doma zdravlja” u funkciji je trijažni punkt koji je postavljen u krugu objekta.

Na području grada Bihaća Vatrogasna jedinica Službe civilne zaštite Grada Bihaća i JKP “Komrad” Bihać redovno dezinfikuju gradske i prigradske javne površine prema planu JU “Zavod za prostorno uređenje Grada Bihaća”.

Prije oborina saprane su ulice oko dvorane Luke i područja MZ Luke, Križ, Žegarska ulica, Branka Ćopića i Bosanskih gazija.

Upravitelji zgrada pojačano čiste i dezinfikuju objekte kolektivnog stanovanja.

Kada je riječ o osobama kojima je naređena samoizolacija, Služba civilne zaštite je u kontaktu sa predsjednicima Savjeta MZ da prema spiskovima od Policijske stanice Bihać kontrolišu i prate ponašanja osoba kojima je naređena samoizolacija i da u situacijama kršenja naređenih mjera obavijeste Operativni centar Službe civilne zaštite ili PS Bihać.

Federalna uprava civilne zaštite isporučila je Gradu Bihaća 30 šatora srednje veličine, pet agregata za električno napajanje snage 4kw, 200 deka i 30 kompleta higijenskih paketa (sapun i drugo) za potrebe izmještanja migranata na lokalitet Lipa.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se