Za jednu sekundu otkrijte vašu najjaču stranu ličnosti

Ovaj test može da otkrije da li je stalna napetost dio vaše ličnosti

IZVORavaz.ba

Iako se skoro svako od nas ponekad suočava sa stresnim situacijama, niko ne želi da bude viđen u društvu kao napeta, frustrirana ili arogantna osoba. Ovaj test može da otkrije da li je stalna napetost dio vaše ličnosti.

Ukoliko smatrate da vas agresivan, dominantan stav i česta napetost opisuju, moguće da vi imate ličnost tipa A.

Osobe koje imaju tip A ličnosti su veoma organizovane, ambiciozne i svesno upravljaju svojim vremenom. Takođet su veoma nestrpljive i često djeluju arogantno.

Ukoliko niste sigurni da li vi spadate u ovaj tip ličnosti pogledajte brzo ovu sliku.

Šta ste prvo vidjeli na slici?

Lišće

Ako ste prvo vidjeli lišće kada ste pogledali ovu sliku, apsolutno imate tip A ličnosti. Veoma ste organizovani, tačni i ozbiljni. Odlučni ste radnik i pravi liderski tip. Veoma ste ambiciozni, ali i nestrprljivi. Zbog svoje stalne napetosti niste dobar timski radnik.

Korjenje

Ako ste prvo videli korjenje kada ste pogledali ovu sliku, vjerovatno ste pomalo napeta osoba. Niste toliko organizovani kao osobe koje imaju tip A ličnosti, a ponekad vas iznerviraju sitnice.

Usne

Ako ste prvo vidjeli usne, onda sigurno niste tip A ličnosti. Veoma ste mirna osoba koja voli da vodi izbalansiran život. Nemate prevelike ambicije u životu. Odradite sve što je potrebno, ali nikako ne više od toga.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe