14.8 C
Bihać
Subota, 2 Decembra, 2023

Za dom porodice Redžić iz Cazina prikupljeno 18.577 eura za samo sedam dana

Za porodicu Redžić dugo priželjkivani novi i uređeni dom koji ne prokišnjava, uskoro bi mogao postati stvarnost. Za samo sedam dana, uz vašu pomoć i novčane donacije, prikupljeno je više od 18 hiljada eura. Radosna je to vijest za sve koji djeci porodice Redžić žele ispuniti želje i gledati drugu sretniju stranu ove priče.

Zbog ljudi dobrog srca lanac humanosti u ovoj priči niže se svakog dana. Naime, Alem Kauković, koji živi i radi u Austriji, donirao je stolariju za cijelu kuću koja se planira graditi za Redžiće. Firma u vlasništvu porodice Sadiković je stolariju već dopremila do Cazina. Tako se stvara lanac koji postaje sve duži i duži, a ispunjen je dobrim djelima.

Podsjećamo, Huse Redžić je bivši borac koji se prije 28 godina nije mnogo dvoumio između života u miru u Sloveniji i života u ratu u Bosni i Hercegovini. Hrabrost da brani državu i svoj narod bila je jača od bilo čega. Birao je odbranu i odlučio se na povratak. Dane i noći provodio je pod kišom granata u 7. Korpusu, a danas u miru u svom je domu u cazinskom Polju – bez posla, narušenog zdravlja i bilo kakvih primanja. U dvije prostorije koje prokišnjavaju živi Huse sa suprugom Zemkom i dvoje maloljetne djece. Oni nemaju mnogo izbora. Ne biraju, ali priželjkuju novi dom i na tom putu odlučili su im pomoći članovi humanitarne organizacije „4life“. Pozivamo vas da zajedno ostvarimo njihov san jer od nas ovisi da li će Erna, Husina kćerka koja ide u šesti razred, poput svojih vršnjaka, konačno imati vlastitu sobu i hoće li prizori tople dječije sobe sa stolom i udobnim krevetom koje zamišlja postati stvarnost.

Ako želite biti dio ove priče, svoje skromne novčane donacije možete uplatiti na slijedeće brojeve računa organizacije “4life”.

PayPal: office@society4life.com
Naznaka: 20021 ili Huse Redzic

Za uplate na račun “4Life” u Austriji:
VKB Bank
Empfänger: 4Life
Leonding, Austrija
Empfänger IBAN – AT401860000010449825
BIC – VKBLAT2L
Verwendungszweck ( 20021 ili Huse Redzic)

Za uplate iz BiH:
Ured “4Life” u Bosni i Hercegovini
Ulica 101.MUKBR bb
77220 Cazin

Transakcijski račun Ureda “4Life” u Bosni i Hercegovini: 132-260-20221387-52
Bank: “NLB BANKA” d.d. Sarajevo
Naznaka: 20021 ili Huse Redzic

Video prilog

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe