22.3 C
Bihać
Četvrtak, 19 Maja, 2022

Za Bužim 5 miliona KM novih investicija

Općinski načelnik Mersudin Nanić i predsjednik OO SDA Bužim Abid Mulalić održali su u proteklom mjesecu radni sastanak sa direktorom Elektrodistribucije Bihać Zijadom Mujagićem.

FOTO: Arhiv

Tom prilikom, razgovarano je o planovima ulaganja JP Elektroprivrede BiH u elektrodistributivnu mrežu na području općine Bužim na osnovu zahtjeva koje je općinski načelnik uputio u toko ove i prošle godine prema ovom preduzeću.

Direktor Elektrodistribucije Bihać Zijad Mujagić, istako je da će se u što kraćem roku izvršiti rokonstrukcija niskonaponske mreže na području općine Bužim sa naglaskom na područja za koja su iskazana posebna interesovanja, te da će se izgraditi dodatna transformatrorska stanica SN/NN, kao i da se realiziraju druga investiciona ulaganja u modernizaciju elektrodistributivne mreže, kako bi se svim kupcima obezbijedila kvalitetna isporuka električne energije.
„Građani općine Bužim evidentno da duži niz godina imaju problem sa kvalitetnim snadbijevanjem električnom energijom u više Mjesnih zajednica na području općine Bužim, te se svojim zahtjevima obraćaju svakodnevno u Općinski organ uprave zbog rješavanja navedenog problema. Iz tog razloga već smo nekoliko puta uputili zahtjeve, urgencije i svakodnevno smo pregovarali sa predstavnicima Elektrodistribucije u vezi ovog problema. Trenutno prema aktivnim ugovorima, planirano je da se do kraja 2020. godine realizira niskonaponska mreža u Veladžićima, Polje, Zaradostovo 1, Bućevci 1 i Haralčići-Buljubašići-Veladžići.
Također početkom iduće godine očekujemo nastavak rekonstrukcije niskonaponskih mreža i u onim Mjesnim zajednicama za koje smo u više navrata i iskazali interesovanje a to su MZ Lubarda, Zaradostovo, Konjodor, Čava, Radoč Elkasova Rijeka i MZ Jusufovići. Ono što bude do lokalne zajednice, a tiče se neophodnih procedura i saglasnosti riješavat ćemo odmah kako bi ubrzali investicije“, istakao je načelnik Mersudin Nanić.

Dokaz svemu navedenom slike u prilogu.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se