Vulin: Dok Vučić vodi Srbiju, Republika Srpska može bit mirna i sigurna

Za MUP Srbije bezbjednost Republike Srpske jednako je značajna koliko i bezbjednost Srbije, kazao je Aleksadar Vulin.

Srbijanski ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kazao je danas da je za MUP Srbije bezbjednost Republike Srpske jednako značajna koliko i bezbjednost Srbije te da, “sve dok Vučić vodi Srbiju, RS može biti mirna i sigurna”.

Vulin je ovo rekao pripadnicima Žandarmerije Srbije i Specijalne antiterorističke jedinice Republike Srpske nakon završne vježbe na poligonu Orešac, kod Vršca u Srbiji.

– Terorizam je globalna pretnja i za borbu protiv terorizma moramo biti spremni. Zato je proces zajedničke obuke važan i potreban – poručio je Vulin, saopćeno je iz MUP-a Srbije.

Prema njegovim riječima, dok predsjednik Aleksandar Vučić vodi Srbiju, Republika Srpska može biti mirna i sigurna da će biti i čuvana i sačuvana, te pomagana na svaki način – diplomatski, bezbjednosno i ekonomski, u skladu sa Daytonskim mirovnim sporazumom, kao i sporazumom o specijalnim paralelnim vezama.

– Republika Srpska je spoljnopolitički prioritet Srbije, a briga o Srbima van granica Srbije dužnost svakog predstavnika vlasti Srbije – istakao je Vulin.

On je rekao da je zadovoljan upornošću i posvećenošću pripadnika Žandarmerije Srbije i Specijalne antiterorističke jedinice Republike Srpske, prenosi Srna.

– Njihov profesionalizam, ali i visoki patriotizam su garancija da će svaki bezbednosni izazov biti savladan, a imovina i životi građana Srbije i Srpske (Republike Srpske op.a) sačuvani – poručio je Vulin.

Na poligonu Orešac, kod Vršca, održana je završna vježba tokom koje su pripadnici Žandarmerije Srbije i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Republike Srpske, polaznici kurseva specijalističkih obuka za članove posade i instruktora za obuku članova posade borbenih oklopnih vozila, prikazali vještine, sposobnosti i znanje usvojeno tokom obuke.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe