Vučić: Vježba nije uperena ni protiv koga, Vojska je bošnjačka koliko i srpska

Pozvali smo sve članove Predsjedništva BiH, samo je Dodik došao, rekao Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će globalne posljedice pandemije koronavirusa učiniti neuporedivo težim ulaganje u Vojsku Srbije i naglasio da se ona osnažuje da bi “odvratila agresore”, a ne da bi pokretala sukobe.

– Pandemija traje duže nego što je bilo ko u svijetu mislio. Odužilo se sve ovo sa vakcinama, a pandemija može da se riješi samo tako. Rastu brojevi u Evropi i okruženju, kod nas su oni bolji nego na drugim mjestima, ali nismo sretni – kazao je Vučić na združenoj taktičkoj vežbi s bojevim gađanjem “Sadejstvo 2020” na poligonu Pešter, kod Sjenice.

Na konferenciji za novinare, Vučić je naglasio da vježba nije uperena ni protiv koga i da Vojska Srbije pripada jednako svim narodima koji žive u Srbiji.

– Ovo je njihova vojska. Pomagala je kada je bilo najteže u vrijeme epidemije i čuvala je njihove kuće. Vojska Srbije je bošnjačka koliko i srpska i mađarska”, istakao je on.

Ukazao je i da je Srbija uputila poziv svim članovima Predsjedništva BiH da prisustvuju vojnoj vježbi, kojem se odazvao samo Milorad Dodik.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe