Vučić: Srbija će za tri godine pobjeći Hrvatskoj za 3,5 milijarde eura

Nakon posebne sjednice Vlade Srbije, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je saopćio kako je Srbija prema najnovijim prognozama imala pad BDP-a u trećem kvartalu za 1,3 posto što je trenutno najbolji rezultat u Evropi.

“Najbolji smo, imamo najmanji pad u Evropi u trećem kvartalu”, rekao je Vučić te se pohvalio kako će Srbija još više “pobjeći” drugim zemljama regiona.

“Srbija će za tri godine Hrvatskoj da pobjegne za 3,5 milijarde eura, a Crnoj Gori za još pet milijardi”, slavodobitno je najavio Vučić.

On je istakao da će Srbija biti jedna od rijetkih zemalja koja će ne samo minimalac, već i plate u javnom sektoru i penzije uvećavati bez značajnijih negativnih efekata po budžet, to jest uz držanje zdrave privrede bez zaduživanja ove zemlje.

“Treba da budemo strpljivi i guramo našu ekonomiju naprijed. To ne znači da se bilo koga plašimo, da neko suštinski neće razumjeti našu poziciju, već da želimo dobre odnose sa svima, i jedina stvar u kojoj želimo da se takmičimo jeste ekonomija, stopa rasta BDP-a. Tim takmičenjem želimo da se ponosimo, u drugim oblastima ne želimo da se takmičimo”, zaključio je prvi čovjek Srbije.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe