Vučić: Situacija na Balkanu teška, borit ću se za mir

IZVORavaz.ba

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je zabrinut zbog teške situacije na Balkanu i da je zato za njega važan predstojeći susret sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom planiran za 25. novembar, javlja Srna.

Vučić je u posljednjem intervjuu rekao da će se boriti za mir praktično po svaku cijenu, prenosi agencija “RIA Novosti”.

– Imam veliki strah pred budućnošću. I zato mi je, između ostalog, važan susret sa Putinom. Boriću se za mir praktično po svaku cenu, ali situacija nije laka – rekao je Vučić odgovarajući na pitanje o mogućnosti rata u regionu.

On je dodao da se boji da bi sve drugo što bi mogao da kaže bilo samo dolivanje ulja na vatru i da bi ljudi to mogli pogrešno da protumače.

– Zato ću samo reći da je situacija ozbiljna, nije laka, teška je, bez sumnje – rekao je Vučić.

Govoreći o vojnoj saradnji Rusije i Srbije, Vučić je rekao da je ona odlična i da Beograd dobija savremenu opremu iz Ruske Federacije po korektnim cijenama.

Vučić je istakao da je Vojska Srbije danas mnogo jača nego što je bila, zahvaljujući i ogromnoj podršci i pomoći ruskog predsjednika.

On je naveo da Srbija želi da ima ruski PVO sistem S-400, ali da to još ne može sebi da priušti.

Predsjednik Srbije kaže da će njegov predstojeći susret sa Putinom biti 19. po redu u posljednjih sedam godina, na čemu mu je veoma zahvalan.

– Koliko je energije uložio u odnose sa Srbijom. Beskrajno mu hvala na tome, mi to veoma cijenimo – istakao je Vučić.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe