Vučić: Nikada u životu nisam popio šolju kafe, niti zapalio cigaretu, kao ni vidio nikakvu drogu

IZVORklix.ba

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u gostovanju na TV Pink govorio o aktuelnoj političkoj situaciji u Srbiji, pregovorima koji se vode oko Kosova i između ostalog kazao kako “ga ne dotiču prozivke opozicije i da ima čistu savjest”.

“Svi mi imao različito viđenje državnog pitanja, ali nije to važno, političke razlike su OK, suština je u tome da oni imaju samo jedan cilj, a to je kako oboriti SNS i mene kao njenog lidera i drugih stvari tu nema”, komentarisao je Vučić rad opozicije.

Osvrnuo se i na navodnu šutnju njegovih partnera iz SPS rekavši da svi na političkoj sceni vole da glume žrtve.

“190 puta sam spomenuo Briselski sporazum, i svaki put sam ja pomenut kao krivac, a ne onaj koji ga je potpisao. I ja nemam problem sa time. Kada je potpisan, ja sam otišao u Mitrovicu da ga branim. Ja mislim da u politici ne smije da bude foliranja, čak i kada je teško i loše morate biti otvoreni. Na dnevnim nivou ima 180 tekstova objavljenih protiv mene u mejnstrim medijima. A recite mi koliko ima negativnih tekstova o toj političkoj partiji. A ja na kraju diktator?”, upitao se Vučić.

Osvrnuo se i na optužbe kako je u prethodnom obraćanju bio pijan i kazao kako nikada nije popio šolju kafe, niti zapalio cigaretu, kao ni vidio neku drogu.

“Svaki put kada kažete da neko nešto može da sanja, i kada kažete stranim agentima istinu, uvijek će vam reći da ste pijani. Zarad javnosti želim da kažem da nikada u životu nisam popio šolju kafe, niti zapalio cigaretu, kao ni video nikakvu drogu. Kada je Zvezda igrala protiv Željezničara, bio sam klinac, video sam neke momke kako duvaju lijepak, pa smo se posvađali. Samo to želim da kažem ljudima, da vide kakvi su lažovi u pitanju. Oni kažu da mi optužujemo za nešto socijaliste”, rekao je Vučić.

Vučić je kazao kako neće da učestvuje u hajci na poslanika koji je gledao porno filmove, i da je on bolji od 90 posto poslanika SPS.

“Nije to ozbiljan pristup. Neću da učestvujem u ličnoj hajci, ja pričam o strukturalnim i širim problemima, a ne o tome šta je poslanik u 30 sekundi radio”, dodao je Vučić.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe